Savunma Sanayi Başkanı Demir'den Rusya savaşı açıklaması ve ihracatta 13 kat artış müjdesi!

Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal ve SİHA'larla ilgili açıklamalarda bulundu. "Görülmeden görmeniz vurulmadan vurmanız gerekiyor" diyen Demir, Türkiye'nin Silahsız İnsansız Hava Araçları’nda dünyada en iyi üç ülkeden biri olduğunu açıkladı. İşte İsmail Demir'in konuya ilişkin açıklamalarının tamamı...

05.03.2022-14:13 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-14:25) Savunma Sanayi Başkanı Demir'den Rusya savaşı açıklaması ve ihracatta 13 kat artış müjdesi!

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demir, Rusya ve Ukrayna arasında süren savaştan SİHA'lara kadar birçok soruyu yanıtladı.

“Görülmeden görüp vurulmadan vurmanız gerekiyor”

Türkiye’nin yeni teknoloji alanında diğer ülkelere kıyasla ilk 10’da yer aldığını vurgulayan Demir, İnsansız sistemlerde daha da iyi olduğumuz vurgulayarak, “Türkiye bunların hepsini adım adım tecrübe etti. Görülmeden görmeniz vurulmadan vurmanız gerekiyor. Hassas olarak yapmanız gerekiyor. Optik görmekten öte kendinizi görünmez hale getirmeniz ve hedefiniz sizi görmeden etkisiz hale getirmeniz çok geniş ölçüde teknolojik unsurun sahada olmasını gerektiren bir süreç. Bugün sahada bunları görüyoruz. Türkiye ilk 10 ülke arasında ancak bazı alanlarda daha önde. İnsansız sistemlerde ilk 3'te diyebiliriz. İnsansız ve otonom sistemlerde etkilenmeden sahada olmanız gerekiyor. Çok derin teknoloji gerekiyor. Bir dizi alt sistemlerdeki kabiliyetlerin olgunlaştırılması bunlardan biri. Ve tüm bunlar hepsi bu zincirin bir parçası.” açıklamalarını yaptı.

İhracat hedefi bu yıl 4 milyar dolar

İhracatla ilgili detaylara da değinen Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, önümüzdeki yıllarda ihracat hedeflerinin katlanacağını belirterek, “Son 10 yılın biraz daha ötesinde 13 kat ihracatta artış var. Önümüzdeki birkaç sene içinde artış daha yüksek. 3 milyar doları geçtik, bu seneki hedefimiz 4 milyar doları geçmeyi hedefliyoruz. 2024, 2025 yıllarında katlanarak gitmesi mümkün.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinde Savunma Sanayi büyük ilgi görüyor

Ülkemizin bu alanda artık diğer ülkelerden farklı olduğunun kanıtlandığını ifade eden İsmail Demir, “Türkiye'yi artık insanlar başka bir şekilde konumlandırıyor. Kabiliyetimizin olmasının yanı sıra bilinmesi çok önemli. Biz artık bilinme seviyesindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı ziyaretlerde en önemli konu maddesi Savunma Sanayi. Karşı taraftan büyük ilgi görüyor. Fuarlarda görünmenin yanında başka bir düzlemde olduğunuz görünüyor. Türkiye'de tesislerimizi görmelerini istiyoruz. Tesislerimizi görünce oluşan algı çok daha farklı.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal