Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı

Geçtiğimiz yılın başında yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden sonra uygulanan mücbir sebep düzenlemesinin uzatılma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

16.05.2024-11:20 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-17:25) Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mücbir sebep düzenlemesi uzatıldı

AA’da yer alan habere göre; bu tebliğle, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde uygulanan mücbir sebep halinin 31 Ağustos 2024'e kadar uzatılmasının ardından, yeniden yapılandırma düzenlemesinden yararlanmak isteyenler için başvuru ve taksit ödeme süreleri yeniden düzenlendi. Buna göre, söz konusu illerdeki mükellefler, 2 Aralık 2024 tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı

Yapılandırılan borcun ilk taksiti 31 Aralık 2024'e, ikinci taksiti 31 Ocak 2025'e ve diğer taksitler ise takip eden aylarda ödenmesi gerekecek. Ayrıca, söz konusu mükelleflerin matrah ve vergi artırımından yararlanmak istemeleri halinde de, beyan veya bildirimlerini 2 Aralık 2024 tarihine kadar yapmaları gerekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal