Yaz Tatilinde Obeziteye Dikkat

Normalleşmenin başlamasıyla yasaklar ortadan kalktı. Bir süredir evde kalan çocukların da okulları kapandı evden eğitim de bu dönemde bitti. Tatil moduna geçen çocuklarda beslenme düzenleri de bozulmalar olabilir. Peki bu durumda neler yapılmalı? İşte detaylar...

25.06.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-15:54) Yaz Tatilinde Obeziteye Dikkat

Tatillerin başlaması ile çocuklarda olan sıkı düzende esneklikler görmeye başlandı. Çocuklar için tatil demek bir ödül anlamına geldiği için her alanda değişmeler yaşandı. Bunların başında da beslenme düzeni geliyor.

UZMANLAR EBEVEYNLERİ OBEZİTE KONUSUNDA UYARIYOR

Hayat normalleşmeye devam ederken bu dönemde çocukların her şeyin tadını çıkarmasını istiyor olabilirsiniz. Ama bu çok fazlalığa kaçmamalı. Özellikle beslenme konusunda yaz tatili boyunca dikkat etmek çok önemlidir.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Nilşah Karakurt, tatile giren çocukların beslenme düzeninin önemine işaret ederek, "Çocuk tatilde, tadını çıkarsın' diyerek ebeveynler çocuklarının yediği abur cuburları kontrolsüz bırakabiliyor, gece geç yatıp sabah geç kalkılan bir uyuma düzeni, uzun süre televizyon karşısında oturma, uzun süre bilgisayar ve telefonla oyun oynamak çocukları ve gençleri asosyalliğe iterken hareketini azaltıp " dedi.

YAZ TATİLİNDE NASIL BESLENİLMELİDİR?

Yaz tatillerinde beslenme düzenine dikkat edilmesi konusunda açıklamalar yapan Karakurt, Yaz okulunda olan ve aktif spor yapan gençler ve çocuklar için her zaman beslenme çantası hazırlanmalıdır. Kutu süt, kutu ayran, kutu kefir, leblebi, badem, ceviz, muz, elma gibi çantalık atıştırmalıklar yer almalıdır. Öğlen ve akşam yemekleri arasındaki uzun arayı karbonhidrat ve proteinden zengin bir öğünle renklendirilebilir. Tahıllı ekmekle yapılan peynirli sandviç, muz yanında süt, ev yapımı meyveli kek yanında süt, ev yapımı sütlü tatlılar gibi seçenekleri değerlendirilebilir.

Yaz tatili boyunca çocuklarınız için mutlaka bir hobi öneriniz olsun. Oyun saatleri dışında yüzme, basketbol, voleybol, tenis, futbol, tırmanış, binicilik, su sporları, jimnastik gibi ilgileneceği bir spor dalı ile uğraşmaları sağlıklı gelişimleri açısından faydalı olacaktır. Uyku düzeni de egzersiz ve düzenli, sağlıklı beslenmek kadar önemli." diyerek tavsiyelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal