Karne Günü Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır?

Koronavirüs nedeniyle Mart ayından beri evde devam eden eğitim-öğretim dönemi artık bitti. Eğitim-öğretim döneminde çocuklar ders çalışma konusunda belirli sıkıntılar yaşamış olabilir. Peki, bu dönemde karne alan çocuklara karşı nasıl davranmalıyız?

19.06.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-17:50)

Salgın süreci içerisinde eğitime evde devam eden çocuklar evde olduklarından dolayı az disiplinli hareketler sergilemiş olabilir. Bu da derslerine yansımış olabilir. Bazı çocuklar çok başarılı olabilirken bazı çocuklar daha az başaralı olabilir. Peki, bir karne çocuğuna nasıl davranılmalı?

KARNE ZEKA SEVİYESİNİ BELİRLEMEZ

Çocuklar karne alacakları, tatil yapacaklarını düşündükleri için karne günleri onlarda büyük heyecana neden olur. Bu heyecan bazı karnede gelebilecek zayıfların korkusuyla da karışabilir. Başarılı bir karnenin sırrı olarak çocukların kendi sorumluluklarının bilincinde olmaları, evdeki ders çalışma ortamlarının uygun olması, duygusal sorunlar yaşamamaları gibi faktörleri gösterebiliriz.

Karnelerinde düşük notu olan çocuklar için 'düşük zekaya sahiptir' diyemeyiz. Çünkü başarıyı etkileyen faktör zeka değildir. Zaten karnedeki notlar da çocuğun performansını yansıtmaz. Doğal olarak notları yüksek olan bir çocuğa hayatı boyunca başarılı olacağını söylemek doğru olmaz.


ALINABİLECEK EN GÜZEL KARNE HEDİYELERİ

Karne hediyesi çocukları heveslendirebilir, çocuklar mutlu olup gelecek dönemde daha iyi notlara sahip olabilir. İşte karne çocuğuna alınabilecek güzel hediyeler: 

- Bisiklet: Bisiklet bir insana alınacak en güzel hediyelerden bir şeyken insanların çocukken bisiklet öğrenmesi her zaman daha iyidir. Bisiklet bu yüzden çocuklara alınacak hediyelerin en güzellerinden biri, belki de brincisi.

- Kıyafet: Çocuklar küçük hediyelerden hoşlanır. Kıyafet bir insanın görünüşünü ve karakterini değiştirir. Alınacak güzel bir kıyafet çocukları çok mutlu edebilir. 

- Telefon: Şu an iletişimi anca telefonla yapabiliyoruz. Çocuklar okula gidince telefonu götürüp ailesiyle iletişim kuruyor. Güzel bir telefon, çocuğu çok mutlu edebilir.

- Tablet: Çocuklar oyun oynamayı çok sever. Alınacak bir tablet çocuğun hem oyun ihtiyacını karşılar hem de uzaktan eğitim için idealdir. 

EBEVEYNLER KARNE GÜNÜ NELERİ YAPMAMALIDIR?

Başarı kişiden kişiye değişiklik gösteren bir kavramdır. Her çocuğunda kendine göre farklılıklarının olduğunu bilmekte yarar vardır. Çünkü bazı ebeveynler çocuklarının karnelerini birbiriyle kıyaslar. Bu kıyaslamanın yapılması çocuğu psikolojik olarak etkiler ve karnesi iyi olan çocukların daha sevildiğini düşünmesine neden olabilir. O yüzden bu tarz kıyaslamalardan uzak durulmalıdır.

Çocuklarınızla konuşurken seçtiğiniz kelimelere, ses tonunuza dikkat etmelisiniz. Çocuklarınızla yüksek sesle konuşmamalısınız. Çocuklarınıza yaklaşımınız devamlı ılımlı olmalıdır. Onları anladığınızı belli edecek cümleler kurmalısınız. Bu çocuğunuzun size karşı olabilecek tepkilerini en aza indirir ve sizin onlara karşı hala sevgi dolu olduğunuzu hissettirir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal