Tırnaklardaki Renk Değişimi Hastalıkların Habercisi

Vücudumuzda meydana gelen birçok hastalığın belirtilerinin meydana geldiği ilk yerlerden biri tırnaklardır. Tırnaklardaki renk değişi ve şekil bozuklukları vitamin eksikliğinden kalp yetmezliğine kadar birçok hastalığın önceden haberini veriyor. Peki, tırnaklardaki değişim hangi hastalıkların habercisi?

07.05.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-16:05) Tırnaklardaki Renk Değişimi Hastalıkların Habercisi

Tırnaklarınızda meydana gelen eğrilik, çukurluk, girinti ve çıkıntıları yakından takip edin. Eğer tırnaklarınız çabuk kırılıyorsa kalınlığını kontrol edin. Tırnağınız, altındaki ve etrafındaki derinin renginde değişim olup olmadığını kontrol edin. Çünkü tırnaklarınızdaki belirtiler hastalık habercisi olabilir!

TIRNAK RENKLERİ

Renksiz Tırnak

Sağlıklı bir tırnağın rengi pembe- pembemsi beyaz olması gerekir. Eğer tırnaklarınız mat veya çizgi çizgi başka renkteyse gizli bir sağlık probleminiz olabileceğini göstermektedir.

Yeşil Tırnaklar

Tırnaklarınız yeşil- yeşilimsi bir renge sahipse bakteriyal enfeksiyonun göstergesidir.

Tırnaklarda Kırmızı Çizgi

Kalp kapağı enfeksiyonuna işaret etmektedir.

Mavimsi Tırnak

Kandaki oksijen seviyenizin düşük olduğunun göstergesidir.

Mat Tırnak

Vitamin eksikliğinin göstergesidir.

Beyaz Tırnak

Hepatit gibi karaciğer hastalıklarının belirtisidir.

Koyu Renk Şeritler

Yaşlanma ve konjestif kalp yetmezliği ile bağlantılıdır.

TIRNAK ŞEKİLLERİ

Kalın Tırnak

Kalın tırnaklar akciğer hastalığının bir belirtisidir. Kalın ve ayrılmış tırnaklar tiroid veya sedef hastalığını göstergesi olabilir. Normalden daha kalın tırnaklar dolaşım problemine de işaret etmekte.

Ayrılmış Tırnak

Tırnaklar sadece herhangi bir yere takılma sonucunda veya ellerinizi çok sık yıkamanız, oje sürmenizde değildir: Kırılmış tırnaklar folik asit, C vitamini ve protein eksikliğinin bir sonucudur.

Çukur Tırnak

Tırnaklarda çukur meydana gelmesi içteki sorunların bir göstergesidir. Eğer bütün halinde bir çukurlaşma söz konusu ise bu durum genel olarak fazla su tutulumu ile ilgilidir. Tırnaklarınız ve sağlığınız bazen paralel seyir gösterir, sağlık sorunlarından kurtulan kişilerin tırnakları normale döner.

Oyuk Tırnak

Küçük oyuklar ve çukurlar ellerinizi ihmal etmenizden ileri geliyor olabilir veya sağlığınızla daha yakından ilgilenmeniz için bir uyarı. Oyuk tırnaklar şu hastalıkların belirtisidir;

  • Sedef hastalığı
  • Konnektif doku bozuklukları
  • Alopecia areata (saç kaybına neden olan bağışıklık sistemi hastalığı)
  • Çinko eksikliği

Çıkıntı

Sağlıklı bir tırnağın yüzeyi düzdür ve çok fazla hissedilmeyen ince çizgilerden oluşur. Belirgin çıkıntılar ise vücudunuzda bir şeylerin ters gittiğini göstermektedir. Çıkıntılı tırnaklara sahip olanlarda görülen en sık sorunlar:

  • Demir eksikliği
  • Artrit
  • Lupus (tırnak diplerinde kırmızı çizgiler)

Kuru Ve İnce Tırnak

Aslında losyonlara veya tırnak bakım yağlarına ihtiyacınız yok. Eğer tırnaklarınız kuru ve inceyse hormon seviyenizi ölçtürmenizde fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal