Sağlık Bakanlığı Belirtisi Olmayanlara Da Coronavirüs Testi Yapacak

Sağlık Bakanlığı gizli coronavirüs taşıyıcıları üzerine harekete geçti. Kronik hastalar ile riskli grupta olanlar için mobil test ekipleri görevlendirilecek ve hastalık belirtisi göstermeyen virüs taşıyıcılarını tespit etmek için çalışma başlatacak.

04.05.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-12:56) Sağlık Bakanlığı Belirtisi Olmayanlara Da Coronavirüs Testi Yapacak

Ülkemizdeki coronavirüs salgını düşüş göstermeye başlarken, Sağlık Bakanlığı tedbirleri elden bırakmamak için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, hastaneye başvuruda bulunan hastaların sayısında da düşüş gözlemlenirken, şu anda sadece hastanelere başvuran ve pozitif vakaların temaslılarına test yapılıyor.

Uzmanlar günlük test sayısının 40 binin altına düşmemesi gerektiğini belirtirken, test kriterlerinin yenilenmesi ve belli gruplara, başvuru olmasa dahi test yapılmasını önerdi. Geçtiğimiz günlerde yeni tedbirlere yönelik açıklamada bulunan Koca, "İş yerleriyle ilgili OSB'ler dahil olmak üzere bir takım toplu çalışılan yerlerde test yapılmasını planlıyoruz, hatta Gebze'de kurduk. Bunun da yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Birçok sektöre test yapılabilirliğini sağlayarak normalleşmeye geçelim istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

TEST ÇEMBERİ GENİŞLETİLECEK

TÜİK ile birlikte yürütülen çalışmalarda bir ilde hangi bölgede, toplumun hangi kesimlerinde, hangi yaş gruplarında virüs yükü riski bulunduğu araştırılıyor. Buradan yola çıkan Sağlık Bakanlığı, test kriterlerinde yenileme yapmayı ve seçenekleri genişletmeyi düşünüyor. Sağlık Bakanlığı, önümüzdeki süreçte elindeki test kapasitesini hiçbir belirti göstermeyen virüs taşıyıcılarını tespit edebilmek için de kullanacak.

"MOBİL OLARAK BELLİ BÖLGELERDE RASTGELE TESTLER YAPILABİLİR"

Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda yapılan testler hasta yakalamaya yönelik kriterler. Önümüzdeki süreçte kriterler genişletilerek virüs taşıyanları yakalamaya yönelik stratejiye geçilmesi daha doğru olur. Elimizde yeterince test kapasitesi var. Vatandaşların hastanelere gelmesini beklemeden, mobil olarak belli bölgelerde rastgele testler yapılabilir." ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal