Sağlık Bakanlığı Türk Vatandaşları İçin Rusya'ya Uçak Gönderdi

Sağlık Bakanlığı Rusya'da akciğerlerinde hava birikmesi nedeniyle tedavi altında olan 24 yaşındaki Haluk Hasan Seyithanoğlu için ambulans uçak gönderdi.

27.04.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-17:46) Sağlık Bakanlığı Türk Vatandaşları İçin Rusya'ya Uçak Gönderdi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını nedeniyle ülkeler arasındaki yolculuk durdu. Türkiye ihtiyacı olan vatandaşlarını ülkeye getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Rusya'nın başkenti Moskova'da bulanan bir hastanede tedavi göre 24 yaşındaki Haluk Hasan Seyithanoğlu Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçerek Rusya'dan alınmasını ve tedavisinin Türkiye'de devam etmesini talep etti. Bunun üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Seyitoğlu'nu ülkeye getirmek için Rusya'ya ambulans uçak gönderdi.

"DÜNYANIN HER YERİNDEN HASTAMIZI TAŞIYORUZ"

Seyitoğlu'nu almak için Rusya'ya giden ambulans uçağın doktoru Fatih Albayrak, "24 yaşındaki erkek Türk vatandaşı hastamız Moskova'da akciğerlerinde hava birikmesi nedeniyle hastanede tedavi altında. Hastamız Sağlık Bakanlığımıza Türkiye'ye transferi için müracaatta bulunmuş. Şu an hastamızı almaya gidiyoruz. Sağlık Bakanlığı bize şu ülkede şu hastamızı şu şartlarda Türkiye'ye getirilmesini istiyor, biz de getiriyoruz. Dünyanın her yerinden hastamızı taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaptan pilot Adnan Özdemir ise "Uçuş haberi geldikten sonra gerekli izinler alınıyor, planlar hazırlandıktan sonra hazırlığımız yaklaşık bir saat sürüyor. Medikal ekipten onay geldikten sonra havalanıyoruz. Normal şartlarda sadece maske takıyoruz. Coronavirüslü bir hasta olunca özel kıyafetler giyiyoruz. Biraz şartlar zor ama bizim görevimiz bunu gerektiriyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal