Prof. Dr. Çilingiroğlu Aşı İçin Eylül Ayını İşaret Etti

Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu coronavirüs aşısı için tarih verdi. Çilingiroğlu, "Aşı sağlık çalışanları için Eylül ayında ancak normal toplum popülasyonu için ise 2021’in ilkbaharında." dedi.

27.04.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-17:23) Prof. Dr. Çilingiroğlu Aşı İçin Eylül Ayını İşaret Etti

Son haftalarda yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmeye devam eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu coronavirüs salgınıyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu. ABD'de yaşana Çilingiroğlu, ülkede gündemde olan tedbirlerin gevşetilmesine dair konuştu ve bunun vaka sayısında artış yaşatacağını belirtti. Kaliforniya eyaletinde bulunan San Diego şehrinde durumun kritik olduğunu söyleyen Çilingiroğlu, toplam vaka sayısının 1 milyon, ölüm sayısının ise 54 bin olduğunu söyledi.

"BİLİM İNSANLARINA BIRAKILMASINI ÖNERİYORLAR"

Trump'un açıklamalarını da değerlendiren Çilingiroğlu, "ABD Başkanı Donald Trump dezenfektan içilmesi, vücuda dezenfektan verilmesi, akciğerlerin dezenfektanlarla yıkanması ve ultraviolet ışıklarının verilmesi gibi saçma sapan şeyler. Bu nedenler bilim insanları Amerika Birleşik Devletleri’nde ayaklandılar. Kendisinin artık bu konularda konuşmamasını, bilim insanlarına bırakmasını öneriyorlar." ifadelerini kullandı.

Coronavirüs salgınının ne zaman biteceği ile ilgili olarak gelen soruya cevap veren doktor, "Normale dönüş için aşı şart. Aşı sağlık çalışanları için Eylül ayında ancak normal toplum popülasyonu için ise 2021’in ilkbaharında" dedi. Çilingiroğlu, "Normal popülasyon zamanına kadar yani 2021'in ilk baharına kadar maske takılmalı. Sosyal mesafeyi korumak zorundayız." şeklinde konuştu.

"AFRİKA VE BAZI YERLERDE HENÜZ VİRÜS PATLAMIŞ DEĞİL"

Bazı noktaların henüz görülemediğini söyleyen Çilingiroğlu, "İstatistiği yok, şöyle söyleyeyim. Eğer 3 milyon kişiden 250 bini yaklaşık ölürse 3 milyardan yaklaşık 2.5 milyonu ölür, 8 milyardan da yaklaşık 5 milyonu riskte. Henüz Afrika ve bazı yerlerde virüs patlamış değil. O nedenle kısacası hepimiz birbirimize yardım etmeliyiz. Global olarak bu virüs dünyayı pençesi içerisine almış durumda. Global olarak düşünmeliyiz. Yoksa sadece Türkiye olarak sınırlarımızı izole edip yaşamamız mümkün değil bildiğiniz üzere." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal