Şeker Seviyesini Düzene Sokuyor!

Yavan bir tadı olsa da yulafın sağlık açısından birçok faydası vardır. Bu nedenle yulaf yemek oldukça önemlidir. Peki, yulafın sağlığa olan faydaları nelerdir? İşte detaylar…

19.02.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-14:59) Şeker Seviyesini Düzene Sokuyor!

Yulafın sağlığınıza olan faydalarını duyunca tatsız olan bu besine bakış açınız tamamıyla değişecek. Peki, yulafın faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ YÜKSEKTİR

Yulaf, antranilik asit amidler denen antioksidan açısından oldukça zengindir. Bu da tansiyonunuzun düzene girmesini ve damarlarda oluşabilecek enflasmasyonun önüne geçilmesini sağlar.

KOLESTEROLÜ KONTROL ALTINA ALIR

Beslenme uzmanlar, yulafın içerisinde bulunan eta glukanın fiziksel ve kimyasal özelliklerinden ötürü, kandaki kolesterol seviyesini düşürmekle birlikte, yemek sonrası plazma glukozu ve insülin cevabını da kontrol altına aldığını bildirdi. Bunun yanı sıra yapılan pek çok çalışma sonucunda düzenli olarak günde 3 gram beta glukan tüketilmesinin kalp hastalığı riskini azalttığı ortaya çıkmıştır.

SİNİR SİSTEMİNE VE KEMİKLERE FAYDASI VARDIR

Yulafta bulunan B vitamin kompleksi sayesinde, sinir sisteminin işleyişini düzgün bir şekilde gerçekleşir. İçerdiği kalsiyum sayesinde de kemiklerdeki demineralizasyonun önüne geçer ve bundan dolayı kemik erimesi riskini azaltmış olur.

HASTALIKLARI ÖNLER

Tiroit bezlerini normal haline getiren iyot mineralini içerdiği için yulaf hipotiroidizmi önler. Aynı zamanda balgam söktürücü ve mukolitik etkileri sayesinde öksürük ve bronşite de iyi gelir. Hatta erken yaşlarda yulaf yemeye başlayan çocukların astım risklerinin azaldığını gösteren çalışmalar da mevcuttur.

ŞEKER SEVİYESİNİ DÜZENE SOKAR

Yulaf beta glukan içerir ve bu da su içerisinde çözünen bir maddedir. Bu nedenle, sindirim esnasında jel haline gelerek sindirimi ve şekerin kana geçişini yavaşlatırlar. Bu sayede de yulaf, insülin cevabı iyileştirilerek kandaki şeker seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Tip 2 diyabetli kişilerin beslenme düzeninde yulaf çok önemli bir yere sahiptir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal