Zumba Yaparak Hem Eğlenin Hem de Kalori Yakın!

Özellikle kadınların severek yaptığı egzersizlerden biri olan zumba ile hem dans hem de sporun keyfini çıkarabilirsiniz. Vücudunuzu forma sokmak için klasik egzersizlerin yanı sıra zumba figürleriyle eğlenerek kilo verebilirsiniz. İşte zumbanın vücuda faydaları…

19.02.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-13:33) Zumba Yaparak Hem Eğlenin Hem de Kalori Yakın!

Aerobik egzersizleri ve direnç antrenmanını birleştiren zumba, vücudunuzu şekillendiren iki temel unsuru barındıran bir faaliyettir. Kontrollü hareketler ile hızlı, yüksek yoğunluklu kardiyovasküler egzersiz arasında değişiklik yaparak metabolizmanızı artırabilirsiniz. Bu egzersiz, hızınıza ve sergilediğiniz çabaya göre, her saatte 300, 600 hatta 1000 kalori yakmanıza yardımcı olur.

DİRENCİNİZİ ARTIRIR

İlk zamanlar, sürekli hareketler sizi biraz yoracaktır, fakat pratik yaptıkça adapte olacaksınız. Vücut direnciniz artacak ve olumlu sonuçlar ile karşılaşacaksınız. Sadece birkaç hafta içerisinde faydalarını fark etmeye başlayacaksınız.

DURUŞ BOZUKLUKLARINI DÜZELTİR

Zumbanın yararları arasında fiziksel sağlığınıza olan katkısı da büyüktür. Fiziksel bir aktivite olduğu için zamanla duruş bozukluklarına da iyi gelecektir. Esneme ve germe hareketleri, zıpmala ve jimnastik egzersizleri ile doğru duruşa zumba sayesinde kavuşabilirsiniz.

STRESİ YOK EDİYOR

Ruh sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız, spor salonlarına gitmek her zaman en doğru fikir değildir. Bu korkutucu ve sinir bozucu bir deneyim olabilir ve kendinizi rekabetçi bir atmosfer içerisinde hissedebilirsiniz. Bununla beraber, zumba ruh sağlığınızı iyileştirebilen ve vücuttaki stres hormonlarını ortadan kaldırabilen endorfinlerin ve nörotransmitterlerin salınmasına neden olan bir etkinliktir.

KOORDİNASYON KAPASİTESİNİ ARTIRIR

Zumba, farklı koreografiler öğrenip ve devamlı olarak pratik yaparsanız, hareketleri koordine etme kabiliyetinizi mükemmelleştirir.

HASTALIK RİSKİNİ AZALTIR

Vücuda direnç kazandırdığı için hastalıklara yakalanma riskini azaltır. İlerleyen yaşlarda şeker, kalp rahatsızlıklarının görülme olasılığını düşürür.

VÜCUDU ŞEKİLLENDİRİR

Farklı dans adımları, hareketlilik kazanmanıza yardımcı olacaktır. Buna ek olarak, kasları destekler. Bu nedenle kalça, karın, kol ve bacakların güçlendirilmesi ve şekillendirilmesi için ideal bir faaliyettir.

YAPMANIZ GEREKEN ZUMBA ÇEŞİTLERİ

Yeni başlayanlar için: En iyisi zumba fitness, en basit versiyondur ve sınıflar temel ritimlerle öğretilir.

Kalori yakmak için: Dambıllarla yapılır. Vücudu şekillendirmeye yarar.

Strese karşı: Aqua zumba, su içindeki rutinleri içerir, aynı zamanda kalori yakarak stresi özgür bırakır.

Çocuklar için: Zumbatomik, 4 ila 12 yaş arası çocuklara yöneliktir.

Yaşlılar için: Zumba gold, hareketlilik seviyenize göre uyarlanmış egzersizlerle yapılır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal