Vücuda Şekil Veren 3 Egzersiz

Vücudu şekle sokmak için pek çok egzersiz ve spor hareketi yapıyoruz. Ancak aslolan vücudunuzun ihtiyacı olan egzersizleri yapmanız. Peki düzgün bir fizik için yapmanız gerekenler neler gelin birlikte bakalım.

22.11.2019-10:33 - (Son Güncelleme: 22.11.2019-10:17)

Daha kıvrımlı ve sıkı bir vücut için yapmanız gereken bazı hareketler var. İşte vücudunuzu şekle sokacak egzersizler.

SQUAT

Vücudunuzu şekle sokacak en etkili hareketlerden bir tanesi squattır. Squat vücuttak bütün kasların çalışmasına destek olmaktadır. Yoğun şekilde ön, arka bacak, kalça, baldır, bel ve karın kaslarını çalıştıran bu hareket omuz ve sırt kaslarını da çalıştırırken oldukça etkilidir. Yalnızca 3 set halinde 12 tekrar olarak hareketi uygulayabilirsiniz. 

ŞINAV

 Vücudun hemen hemen bütün yerlerini çalıştıran şınav hareketinde yere uzanan haldeyken avuç içlerinizi açarak vücudunuzu yukarı doğru indirip kaldırın. Karın kaslarını sıkıp belinizi düz tutmak hareketi doğru yapmanıza yardım eder. 10 tekrar ve 2 set halinde şınav çekebilirsiniz.Vücudunuzun kısa zaman içerisinde şekilenmesini sağlayacak bir başka hareket ise şınavdır. Unutulmaması gereken tek nokta bu hareketlerin düzenli şekilde uygulanmasıdır. 

İP ATLAMA

İp atlayarak hem metabolizmayı hızlandırabilir hem de kaçalarınızı biçime sokabilirsiniz. Btün kasları çalıştıran bu etkili hareket için parmak uçlarında zıplamak ve topuğu yere temas ettirmemek şart.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal