En Çok Görülen Meslek Hastalıkları Nelerdir?

Yapılan araştırmalar sonucunda ülkemizde en sık gördüğümüz hastalıklar meslek hastalıkları olduğunu sonucunu ortaya çıkardı. Peki en çok yaşanılan meslek hastalıkları hangileridir?

20.11.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-12:46)

Uzman doktorlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ülkemizde en sık gördüğümüz hastalıklar meslek hastalıkları olduğunu sonucunu ortaya çıkardı. Peki en çok yaşanılan meslek hastalıkları hangileridir? Haberimizin içeriğinde detayları okuyabilirsiniz.

EN SIK GÖRÜLEN MESLEK HASTALIKLARI

Meslek hastalığı, sigortalının çalıştığı ya da yaptığı işin niteliğinden ötürü yinelenen bir nedenle ya da işin oluşum sebepleri yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel ya da ruhsal özürlülük halleridir. 

Hematopoetik ve Lenfatik Sistem

Lenfoma, lenfatik sistemi etkileyen bir grup kanserin genel adıdır. İki büyük lenfoma tipi Hodgkin lenfoma ve non-Hodgkin lenfomadır. Hodgkin lenfomanın birçok formu yüksek oranda tedavi edilebilir. 

Plastik imalatı, kuru temizleme, çözücülerin kullanıldığı kimyasal tesisler, boya imalatı, mobilya mesleki kan hastalıkları için riskli sektörlerdir. 

Mesleki Psikolojik Hastalıklar

İlk olarak Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 2010 Güncel Meslek Hastalıkları Listesinde Zihinsel ve davranışsal bozukluklar olarak yer almıştır. Zihinsel ve Davranışsal Bozukluklar Mobbing (Psikolojik Taciz) kavramı üzerinden ele alınmıştır. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal