Kuru Baklagiller Nasıl Pişirilmeli?

Protein kaynaklarında etten sonra en etkili besinler kuru baklagillerdir. Bağışıklık ve sinir sistemini güçlendiren, kalp sağlığını destekleyen ve kan şekerini dengeleyen kuru baklagilleri doğru pişirmek besin değerini korumak açısında oldukça önemlidir. Peki, baklagiller nasıl pişirilir? Detaylar haberimizde…

19.02.2020-13:31 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-13:17) Kuru Baklagiller Nasıl Pişirilmeli?

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan nohut, fasulye, mercimek vb. kuru baklagiller karbonhidrat içeriği sayesinde günlük enerji alımını büyük ölçüde destekler. Aynı zamanda bu besinler E, K, B grubu vitaminler ve demir, çinko, folat bakımından oldukça zengindir.

KURU BAKLAGİLLER NASIL PİŞİRİLİR?

Kuru baklagillerden tüketen birçok kişi gaz veya şişkinlik gibi sorunlar yaşayabiliyor. Fakat birkaç püf noktayı bilerek bu sorunu önlemek mümkün. Kuru baklagilleri, 4-8 saat kadar suda beklettikten sonra pişirirseniz, hem pişirme süresini kısaltmış olursunuz hem de gaz oluşumunu önlersiniz. Suda bekletme yani ıslatma, baklagillerde bulunan demir ve çinko gibi minerallerin emilimini de azaltabilen tanin ve fitat gibi bileşiklerin miktarını da azaltır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal