Pıhtı Atması Felce Neden Olur mu? Pıhtı Atmasının Nedenleri Neler?

Vücutta çeşitli morluklarla kendini gösteren ve görme işitme bozukluğuna neden olan pıhtı atmasının asıl nedeni ne? Pıhtı atması sonucu vücutta neler meydana gelir? Pıhtı atması kalıcı hasara yol açar mı? İşte merak ettikleriniz.

09.08.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-12:50) Pıhtı Atması Felce Neden Olur mu? Pıhtı Atmasının Nedenleri Neler?

Beyindeki damarların tıkanması neticesinde yeterli miktarda kan akışının sağlanamaması ve belirgin bir yerde kanın toplanması ile meydana gelen kan toplanmasına pıhtı atması adı verilir. Vücudun işlevini bozan bu durum ciddi hastalıklara sebep olur. Zor bir tedavi süreci olan pıhtı atması, erkenden teşhis edilmediğinde kalıcı hasarlara neden olabilir.

PIHTI ATMASININ BELİRTİLERİ 

Vücudun bazı bölgelerinde felç

Motor bozuklukları

- Göğüs sıkışması

Kalp ritim bozukluğu

Görme kaybı

Bilinç eksikliği 

Bacak ve kollarda morluklar

Sürekli baş dönmesi ve ağrıması

 

- Ani bayılma

Tanısı konulmakta zorlanılan  hastalığın belirtileri görüldüğünde bir uzmana başvurulmalıdır. Pıhtı atması erken fark edildiğinde acilen müdahale edilebilir. Müdahale sonucu beyin dokuları zarar görmeden önce pıhtı çıkartılır. Belirtiler bazen beyin kanaması ile karıştırılabilir. Fakat bu durum kötü gibi görülse bile erken müdahale için önemlidir. Fizik tedavi pıhtı attığında uygulanacak en önemli uygulamadır. Hareketli olan vücut pıhtının kan akışı ile giderilmesine katkı sağlayabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal