Eczanede İğne Yaptırmanın Zararları Nelerdir?

Son zamanlarda en sık tartışılan konulardan biri, eczanelerde iğne yaptırmanın zararları. Doktorların önerdiği iğneleri hastanede değil de eczanede yaptırmak isteyenlerin başına gelenler ise ibret niteliğinde.

09.08.2019-12:21 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-12:07) Eczanede İğne Yaptırmanın Zararları Nelerdir?

Eczanelerde iğne yapılmasının yasak olmasına aldırış etmeyen kişilerin başına gelenler ibret niteliğinde. İstanbul'da bir vatandaşın başına gelen olayda, eczanede iğne yaptırılması neticesinde enfeksiyon kapması ve rahatsızlanması sonucu eczacılar odası başkanı da devreye girdi.

SIKI BİR DENETİM VAR

Eczanelerde iğne yapılmasının yasak olduğunu vurgulayan, İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, "Çok eskiden sağlık kuruluşlarının azlığından dolayı hastanın ihtiyacını karşılamak için enjeksiyon yaptığımız dönemler oldu. Fakat günümüzde imkanlar çok daha geniş olduğu için bu kural daha sıkı denetleniyor“ dedi. 

HASTANELERDE VEYA AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE YAPTIRILMALI

İstanbul Eczacılar Odası da devreye girdi. Oda Başkanı Sarıalioğlu, "Hastanın şikayeti bize de ulaştı. Biz bununla ilgili incelemeyi başlattık. İncelemeyi tamamladıktan sonra il sağlık müdürlüğüyle paylaşacağız. Zaten kural koyucu onlar olduğu için onların değerlendirmesiyle ortaya çıkacak“ şeklinde konuştu.

Uzmanlar, iğne yaptırmak için en güvenli yerin hastaneler veya aile sağlığı merkezleri olduğu hususunda vatandaşı uyarıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal