Kansızlığa Bire Bir Enteresan Bir Meyve: Rambutan

Rambutan meyvesi nedir? Adını ilk kez duyduğumuz Rambutan meyvesinin faydaları neler? Birçok hastalığa şifa olan bu meyvenin yararlarına çok şaşıracaksınız! Peki bu meyveyi nasıl yemeliyiz neye iyi gelir gelin birlikte bakalım.

16.05.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-11:47)

Birçoğumuzun adını hiç duymadığı ya da ilk kez duyacağı bu meyve Güneydoğu Amerika kökenli tropik meyvelerdendir. Görünüşü ile dünyanın en ilginç meyveleri içinde yer alan rambutan meyvesi birçok hastalığın ilacı niteliğinde. Kolestrolden kalp hastalıklarının önüne geçilmesine kadar pek çok hastalığa şifa olan bu meyveninin yararlarına gelin birlikte  bakalım.

KOLESTROLÜ DENGELİYOR   

Rambutan meyvesi çoğunlukla ısırılarak tüketilen bir meyvedir. Bu meyve ülkemizde pek fazla yerde bulunmasa da göz sağlığına, kalp sağlığına ve cilt sağlığına çok iyi gelmektedir. Kan değerlerinin de doğal bir şekildenormalleşmesine etki etmektedir. Rambutan meyvesi oldukça yüksek C vitamini barındıran bir meyvedir. Bu özelliği vesilesiyle bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve hastalıkları önler.  Ayrıca kolesterolü dengeleyici bi özelliği vardır. Rambutan meyvesi demir eksikliği ve kabızlığada çok iyi gelir. Isırarak yemenin dışında kek tariflerinde ya da salatalarda da yiyebilirsiniz. 

ZARAR VAR MI?   

Bu meyvenin herhangi bir yan etkisi yok ancak çok fazla tüketilmemesi öneriliyor. Öte yandan uzmanlar çekirdeğinin vücutta bazı yan etkilere neden olacağı ihtimaline karşın mutlaka çekirdeğinden ayrılarak yenmesi gerektiğini söylüyor. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal