Ev Yapımı Meyveli Sütlaç Nasıl Yapılır? Meyveli Sütlaç Tarifi

Geçmişten bugüne gelenekselleşen tatlılarımızdan sütlaçı evde yapmayı denediniz mi? Annelerimizin becerikli elleriyle yaptığı bizim de afiyetle yediğimiz bu tatlıyı mutlaka denemek isteyeceksiniz. Hem sağlıklı hem lezzetli meyveli sütlaçla tanışın.

02.05.2019-15:55 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-15:43)

Tarifi nesillere aktarılan neredeyse herkesin hayatının bir döneminde mutlaka yediği, çayın yanında iyi giden her ailenin sofrasına konuk olmuş, sütlaçı bir de meyveli deneyin. Alışılmışın dışında yeni tatlar arıyorsanız işte sizler için meyveli sütlaç tarifi! 

EV YAPIMI MEYVELİ SÜTLAÇ

Malzemeler; 3 elma, 1 su bardağı kırık pirinç, 1 Türk kahvesi fincanı nişasta, 2 su bardağı şeker, 1 portakalın suyu, 50 g kayısı, 50 g kuş üzümü, 10 bardak su, tarçın, fındık.

Yapılış aşaması; Elmaları soyup, rendeleyin. Elmaları ve yıkanmış pirinçleri 10 bardak suyla birlikte orta ısılı ocağa koyarak, pirinçler yumuşayana dek pişirin. Karışıma üzümleri ve önceden doğradığınız kayısıları da ekleyin. Pirinçler iyice piştikten sonra suda eriyen nişastayı ilave edin. Şeker ve portakal suyunu katıp koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız sütlacı kaselere paylaştırıp soğumasını bekleyin. Üzerine isteğe bağlı toz tarçın ve dövülmüş fındık serperek servis yapın.

Afiyet olsun. 

 

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal