Portakallı Hira Tatlısı Nasıl Yapılır? Portakallı Hira Tatlısı Tarifi

Şerbetli tatlıları seviyorsanız ve meyve aromalarıyla aranız iyi ise tam sizlik bir tarifimiz var. Portakallı Hira tatlısı damaklarınızda efsane bir lezzet bırakacak. İçindeki portakal aroması ile farklı bir lezzete dönüşen tatlının tarifini sizler için derledik.

25.04.2019-16:53 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-16:42) Portakallı Hira Tatlısı Nasıl Yapılır? Portakallı Hira Tatlısı Tarifi

Hira tatlısı son dönemlerde kadınların misafirlerine hazırlık yapmak, ev halkına ziyafet vermek için yapmaktan geri durmayacağı en lezzetli tatlılardandır. Siz de aşağıdaki tarifle sevdiklerinize tatlı bir ikramda bulunun.

HİRA TATLISI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı irmik
1,5-2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı portakal suyu

Üzeri için

Yarım çay bardağı irmik

HAZIRLANIŞI

Evvela hacimli bir kase içerisine yoğurt, yumurta ve sıvı yağ koyulup iyice harmanlanarak karıştırılır. Ardından kalan malzemeler de eklenir ve iyice yoğrulur. Ortaya çıkan hamur 5 dakika civarı dinlendirilir. Dinlendirme işlemi sonrasında hamurdan koparılan parçalara yuvarlayarak şekil verilir. Şekil verilen hamurlar irmikte gezdirilir. Şerbet için belirtilen malzemeler de hacimli bir kase içerisinde şeker ayrışıncaya kadar karıştırılır. Sonrasında ise hazırlanan şerbet henüz sıcak olan tatlıların üzerinde gezdirilir ve 10 dakika civarı dinlendirilir. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal