Meyve Suları Öldürebilir!

Uzmanlar özellikle kanser tedavisi gören hastaların fazla tüketilen meyve sularının ölüme sebebiyet verebileceğini açıkladı. Peki hangi meyve suları ölüme götürür? Günlük meyve suyu tüketimi ne kadar olmalı? Gelin bu önemli bilginin detaylarını haberimizden öğrenelim.

03.05.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-12:40)

Uzmanlardan multiple miyelom ve diğer kanser türlerinin tedavisi esnasında her türlü alternatif yöntemin hekimlere danışılması gerektiği uyarısı geldi: "Bazen fazla tüketilen meyve suları ölüm getirebilir..." Lenfomadan sonra en çok görülen, kanla ilgili ikinci kanser olan 'mültiple miyelom' vücutta kemik kırıkları, böbrek yetmezliği ve bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi pek çok soruna sebep oluyor. Peki dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? 

GREYFURT VE NAR SUYUNA DİKKAT!

Uzmanlar, alternatif tedaviler konusunda hastaları uyarırken "Özellikle kanser tedavisi görürken bu tür uygulamalar hatta bitki çayları ölümcül sonuçlar doğurabiliyor" dediler. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğrettim üyeleri Prof. Dr. Yıldız Aydın ve Doç. Dr. Ayşe Salihoğlu ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tülin Tuğluar ile Amerikan Hastanesi diyetisyenlerinden Nilay Topçam Zihnioğlu, 'multiple miyelom' ve diğer kanser türlerinin tadavisi sırasında her türlü alternatif yöntemin mutlaka doktorlarla paylaşılması gerektiğinin altını çizerek şunları kaydettiler: 

"Bazen fazla tüketilen meyve suları ölüm getiriyor. Kemoterapi alan hastalarımızın greyfurt ve nar suyundan uzak durması gerekiyor. Çünkü bu meyvelerin suyu, tedaviyi olumsuz etkiliyebiliyor."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal