Mide Kramplarına İyi Geliyor!

Aniden yaşanan ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen şiddetli mide krampları genellikle hazımsızlık, aşırı yağlı yemek ve bazı minör hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkıyor. Peki, mide kramplarında kurtulmak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

30.01.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-09:55)

Hemen hemen herkes tarafından yaşanan bir şikâyet olan mide kramplarından doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün. İşte mide ağrılarından kurtulmaya yardımcı doğal yöntemler.

MİDE AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Antienflamatuvar özellik gösteren papatya çayı mide kaslarını rahatlatarak ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Sıcak su torbaları da karın kaslarının rahatlamasına yardımcı olduğu için karın bölgesine konması ağrıları azaltır. Pirinçleri suda haşlayıp süzdükten sonra arta kalan suyun içerisine bal ekleyerek tüketildiğinde mideyi rahatlatacaktır. Taze nane çayı, mide kaslarını rahatlatır. Ayrıca safra üretimini arttırarak sindirimi kolaylaştırır. Özellikle şişkinliğe ve hazımsızlığa iyi gelir. Rezene de hazımsızlık söz konusu olduğunda oldukça etkilidir. İçerisinde bulunan kimyasallar sayesinde zencefil, mide ve bağırsak kaslarını rahatlatır. Ayrıca mide bulantısına da iyi gelir. Rezene çiğnemek sindirime yardımcı sıvıların salgılanmasını sağlar ve şişkinliğe iyi gelir. Yemeklerden sonra 1 çay kaşığı çiğneyebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal