Karın Ağrısı Kalp Krizi Belirtisi midir?

Kalp krizi geçiren tüm hastaların göğüs ağrısı şikayetiyle gelmediğini söyleyen uzmanlar, karın ağrısının da kalp krizinin nedenlerinden olabileceğini söyledi. Peki hangi türden karın ağrıları kalp krizinin belirtileri arasındadır gelin birlikte bakalım.

23.07.2019-12:18 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-12:04) Karın Ağrısı Kalp Krizi Belirtisi midir?

Kalp krizi riski taşıyan kişilerin, hastanelere başvurduklarında sadece göğüs ağrısı şikayetiyle değil, karın ağrısı şikayeti ile de geldiklerine dikkat çeken uzmanlar, önemli uyarılarda bulundu. 

TERLEME HALSİZLİK EŞLİK EDEBİLİR

Özellikle kadınlarda daha çok olmak üzere, göğüs ağrısı dışı şikayetler olabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Ahmet Temiz, "Mide ağrısı ya da üst karın ağrıları olabilmektedir. Özellikle beraberinde soğuk terleme, halsizlik gibi şikayetler eşlik ediyorsa ve yürümekle karın ağrısı artıyorsa kalp krizinden şüphe edilmelidir. Ayrıca risk taşıyan hastalar da karın ağrısı çekiyorsa muhakkak kalp krizi geçirebileceği düşünülmeli ve bu yönde değerlendirmeler yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

AĞRI 4 SAATTEN FAZLA SÜRÜYORSA 

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Temiz, 4-5 saat içerisinde kendiliğinden iyileşmeyen karın ağrısı çekenlerin kesin olarak hekime başvurmaları gerektiğini kaydederek, "Karnın değişik bölgelerindeki ağrılar, mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları olabilir. Fakat akciğer iltihapları ve kalp krizlerinin de bu belirtileri verebileceği unutulmamalıdır. Kalp hastalarının yaklaşık yüzde 10'u karın ağrısı şikayetiyle hekimlere müracaat eder. Bu sebeple karın ağrısını hafife almayın. Eğer ağrınız çok uzun sürüyor ve şiddeti artıyorsa sakın ilaç kullanmayın" uyarısında bulundu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal