Kolajen Takviyesi İşe Yarar mı?

Vücut bellirli bir yaşa kadar kendisi kolajen üretir. Kolajen, cilt, tendonlar, bağlar ve diğer bağ dokularında bulunan ana proteindir. Ancak azalan kolajen seviyesi cildin elastikiyetini kaybetmesine, eklem ve kas ağrılarına, vücutta yağ birikmesine neden olur. Peki, kolajen takviyesi işe yarar mı?

01.07.2020-18:06 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-17:56) Kolajen Takviyesi İşe Yarar mı?

Vücudunuza kolajen takviyesi yapmak için hayvansal gıdalardan, özellikle inek eti ve balıktan yararlanabilirsiniz.

Ancak takviyelerin bileşimi oldukça değişkendir. Tipik olarak kolajen tipleri I, II, III olarak sınıflandırılmaktadır. Takviyeler bu üç sınıf için ayrı ya da üçünün bir birleşiminden oluşmaktadır.

HİDROLİZE KOLAJEN

Kolajen hidrolizat ya da kolajen peptitler olarak da adlandırılan bu form, amino asitler adı verilen daha küçük proteinlere ayrılır.

JELATİN

Jelatinin içerisinde yer alan kolajen kısmen amino asitlere ayrılır. Ham veya doymamış formlarda, kolajen proteini bozulmadan kalır. Çalışmalar, vücudun en verimli şekilde hidrolize kolajeni tüketeceğini ortaya koymuştur. Bunun yanı sıra, tüm kolajen formları sindirim sırasında amino asitlere ayrılır ve daha sonra vücut tarafından emilir. Yeni form, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kolajen veya diğer proteinleri oluşturmak için kullanılır

Aslında, kolajen üretmek için kolajen takviyelerine ihtiyacınız yok. Vücudunuz tükettiğiniz proteinlerden elde ettiği amino asitleri kullanarak doğal kolajeni kendisi üretebilir.

Bunun yanı sıra, bazı çalışmalar kolajen takviyeleri kullanmanın vücuttaki kolajen üretimini artırabileceğini de göstermiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal