Neden Kolajene İhtiyaç Duyarız?

Cilt ve kas hücrelerinde bulunan kolajenin temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Cilde, kemik dokusuna, bağlara, kıkırdağa, tendonlara, gastrointestinal yolda ve kaslarda bol miktarda bulunur. Peki, kolajene neden bu kadar ihtiyaç duyarız? Detaylar haberimizde…

04.03.2020-18:18 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-17:01) Neden Kolajene İhtiyaç Duyarız?

Vücudumuz kendisi de kolajen üretiyor fakat sonsuza kadar değil, en azından bol miktarda üretemiyor. 40 yaşına geldiğinizde, kolajen vücudunuzun üretebileceğinden daha hızlı tükenir, yirmi yıl sonra vücudunuzdaki kolajenin yarısından fazlası kaybolur. Ancak tükettiğiniz besinler sayesinden vücudunuzun kolajen üretmesini sağlayabilirsiniz. Peki, kolajene neden ihtiyaç duyarız? İşte detaylar…

CİLT SAĞLIĞI VE YAŞLANMA KARŞITI

Özellikle kadınlar kırışıklıklardan nefret eder. Her zaman daha genç görünmek, daha iyi hissetmek isteriz. Kolajen, kırışıklıkların görünümünü tersine çevirmeye ve cildin elastikiyetini geri yüklemeye yardımcı olabilir.

KEMİKLERİ, EKLEMLERİ VE KIKIRDAĞI GÜÇLENDİRİR

Yaşlanmanın tek sorunu kırışıklıklar değildir. Kolajen, glisin, kolajendeki amino asitlerden biridir ve eklem çevresindeki tüm bağ dokusunun yağlı ve sağlıklı olmasını sağlayan işlemin vazgeçilmez bir parçasıdır. Egzersiz yaparken eklemlerinizi ve bağlarınızı aşınabilir, ağrı ve iltihaplanma meydana gelir. Vücudunuz genellikle bu dokuyu sağlıklı tutmak için yeterli miktarda kolajen üretir. Genç yaşta kemiklerin güçlü olmasına rağmen yaşlandıkça üretilen kolajen miktarı azaldığı için hareket alanınızın tamamına ulaşmak mümkün değildir. Ek olarak alınan kolajenin vücudunuz için zararlı etkileri bulunmamaktadır. Ek olarak alınan kolajen tendonları veya kemikleri kopma, kırılma ve yırtılmalardan korur.

SAÇ VE TIRNAK BÜYÜMESİ

Saç ve tırnakların uzaması için keratin adı verilen lifli bir proteine ihtiyaç vardır. Bu proteinin de amino asitlere ihtiyacı vardır ve kolajen onlarla doludur. Kısa ve sürekli kırılan tırnaklarınız, cansız saçlarınız varsa muhtemelen kritik amino asitler açısından yoksundur. Kolajen almaya başladıktan sonra, saç ve tırnak kalitesinin artığını göreceksiniz.

SİNDİRİM

Kolajen, yiyecekleri sindirme kabiliyetinizi artırırken, aynı zamanda bağırsağınızın iyileşmesini de sağlar. Kollajen alınması, sızıntı yapan bağırsak, ülseratif kolit, Crohn ve IBS gibi çeşitli bağırsak hastalıklarının etkisini azaltmanıza yardımcı olabilir.

UYKU TONİĞİ

Kolajen unsuru olan glisin, beyninizin işlevinde çok önemli bir rol oynar. Son yıllardaki araştırmalar, glisinin uykusuzluğa ve gün boyunca zihinsel keskinliğe bağlı olduğunu göstermiştir. Kolajen almak, sadece iyi uyumanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda zihinsel akustiğini ve hafıza kapasitesini artırabilir. Artı, yatmadan yaklaşık bir saat önce kollajen kullanmanız uykunuzun kalitesini artıracaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal