Ekşili Taraklık Tavası Nasıl Yapılır?

Gaziantep'in meşhur yemeklerinden olan ekşili taraklık tavası iki lezzeti bir araya getiriyor. Ayvanın ve etin buluştuğu bu yemeği akşam sofralarınızda misafirlerinize sunmanızı tavsiye ediyoruz. Detaylar haberimizde...

04.03.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-17:42) Ekşili Taraklık Tavası Nasıl Yapılır?

EKŞİLİ TARAKLIK TAVASININ MALZEMELERİ NELER?

  • Bir buçuk kg taraklık yerinden pirzola (dövülmemiş)
  • 500 gram soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet ayva
  • Yeteri kadar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

EKŞİLİ TARAKLIK TAVASININ YAPILIŞI

Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı tereyağında iyice kavurun. Eti katın ve yaklaşık 5-10 dakika etin rengi dönene kadar ters yüz ederek pişirin.

Domates ve biber salçasını ekleyip, 1-2 dakika çevirin. Etlerin tavaya yapışmaması için etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Bu şekilde kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Daha sonra kabukları soyulmadan dilimlenmiş ayvaları ilave edin. 30 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp, karabiber ve pul biber serpip, karıştırın. Üzerine nar ekşisi gezdirin ve sıcak servis yapın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal