Lezzetli yemekler yapmak, içerisine ekleyeceğiniz otlar sayesinde artık çok kolay. sizin için yemeklerinize lezzet katan otları bir araya getirdik. hangi yemeğe hangi ot kullanılır? işte yemeklere lezzet katan otlar…
Sosta pişen etler, kebaplar, spagetti sosları vb. yerlerde kullanılır.
Rostolar, ızgaralar tavuk ve balık yemeklerinde kullanılır.
Et yemeklerinde, soslarda, çorbalarda ve balıklarda kullanılır.
Zeytinyağlı yemeklerde, dolmalarda, sebze yemeklerinde, salatalarda, pilavlarda, cacık da aslında dereotu hemen her yemekte kullanılır.
kaz, ördek, yılan balığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır.
bu otun bir diğer adı da unutma beni çiçeğidir. hafif acımtırak bir tadı olan merzengüşten salçalarda yararlanılır. bu otu kıyılmış olarak, başta kuzu ve koyun olmak üzere bütün ızgara etlerde kullanabilirsiniz.