Sofralarınızdan Eksik Etmeyin!

İnsan vücudunun ihtiyacı olan yağlar birçok faydayı da beraberinde getiriyor. Mutfağınızda eksik etmemeniz gereken yağ çeşitlerini sizin için bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

03.02.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-09:14) Sofralarınızdan Eksik Etmeyin!

Bazı yağlar vücuda oldukça faydalı olsa da tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Bitkisel yağların bazıları tohumlardan, diğerleri de tahıllardan veya meyvelerden elde edilir. Fakat hepsinin farklı yararları vardır. İşte sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken 4 yağ çeşidi…

SOFRALARINIZDAN EKSİK ETMEMENİZ GEREK YAĞ ÇEŞİTLERİ!

ZEYTİNYAĞI

Akdenizin “sıvı altını” olarak kabul edilen zeytinyağ, tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve diğer doğal antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Doğal antioksidanlar, toksik atıkların hücre aktivitesi sırasında üretebileceği oksidatif stresin etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Kanı temizler. Zeytinyağı yüksek ısıya dayanıklı değildir, bu nedenle aşırı ısındığında bozulabilir. Bu nedenle bozulmayı önlemek için yiyecekleri zeytinyağı ile kızartırken dikkatli olunmalıdır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, doymuş yağlar açısından zengindir ve bu özelliğin avantajları ve dezavantajları bulunur. Bir yandan, Hindistan cevizi yağı, doymuş yağlar açısından zengin olduğu için zeytinyağına kıyasla “kötü” kolesterol seviyelerini yükseltebilir. Bununla birlikte, kolesterol seviyenizi düzenlemek istiyorsanız, bu yağın tereyağından (doymuş yağlar açısından zengin) daha sağlıklı olduğuna inanılmaktadır. Genel olarak, diyet uygularken bu yağın çok fazla tüketilmemesi önerilmemektedir. Buna ek olarak, Hindistan cevizi yağının harika özellikleri bulunuyor. Birçok özelliğinin yanı sıra, nemlendirip dengelediğinden topikal cilt kullanımı için tavsiye edilir. Ayrıca, beyin için iyi bir besin kaynağı olduğu görülmektedir.

KURU YEMİŞ YAĞLARI

Ceviz ve badem yağı gibi fındık yağları, kabak çekirdeği veya üzüm çekirdeği yağı gibi tohum yağları doymamış yağlar açısından oldukça zengindir. Aslında, bu yağlar en fazla çoklu doymamış yağlar açısından zengindir. Bu sayede bozulmaya karşı daha hassastırlar ve daha kolay oksitlenebilirler. Çok fazla ısınmamalıdır, çünkü bunu yapmak toksik maddelerin serbest kalmasına neden olabilir. Bu nedenle, terbiyeler ve soğuk servis edilen yemekler için idealdir. Bu yağlar çok düşük bir erime noktasına sahip olduklarından, genellikle buzdolabına koyduğunuzda katılaşmazlar. Böylece, yağ katılaşmayacağından buzdolabındaki yiyecekleri korumak için mükemmeldirler.

KANOLA YAĞI

Kanola yağı sağlıklı doymamış yağlar açısından zengindir ve uzmanlar “kötü” kolesterol seviyelerini ’ye kadar azaltmaya yardımcı olabileceğine inandığından, düzenli olarak tüketmenin sağlıklı bir diyetin parçası olabileceğini düşünmektedir. Bununla birlikte, bu yağın yüksek bir erime noktası yoktur, bu nedenle yüksek sıcaklıklarda ısıtılması gereken yiyecekleri kızartmak için önerilmez. Bu işlem, yağı bozan ve toksik maddeleri serbest bırakan kimyasal reaksiyonlara neden olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal