14.01.2020-16:48 (Son Güncelleme:04.05.2024-06:13)


1

Doğru bir sofra düzeni, yemek görgüsünde ve hazırlanan yemekleri belli yöntemler doğrultusunda yiyebilme noktasında gereklidir. Yemek yerken daha kolay yiyebilmemiz ve masada bulunan yemeklere daha kolay ulaşabilmemiz açısından sofra düzeni son derece önemlidir. Evinize gelen misafirleri hazırladığınız sofralarla etkilemek için bir araya getirdiğimiz bu 9 maddeye dikkat etmeniz gerekir.



2

Peçete

Peçete

Masanın sol kısmına ya da tabağın içine yani üstüne konulur.



3

Bıçak

Bıçak

Tabağın sağ tarafına, keskin kısmı tabağa bakacak şekilde koyulur.



4

Çatallar

Çatallar

Tabağın sol kısmına ise çeşitli boyda ve kullanılma yeri farklı olan çatallar yerleştirilir.



5

Tabaklar ve Kaşıklar

Tabaklar ve Kaşıklar

Ortaya tabaklar, sağ tarafa ise kaşıklar koyulur.



6

Bıçak, Tabak, Çatal ve Kaşıkların Dizaynı Nasıl Yapılır?

Bıçak, Tabak, Çatal ve Kaşıkların Dizaynı Nasıl Yapılır?

Oyuk yani uç kısımları hep yukarı gelecek şekilde konulmalıdır. Masada bulunan bıçak, tabak, kaşık vb. takımlar birbirinden ve tabaktan birer santim uzakta bulunmalıdır. Her bir takıma üçten fazla çatal ve bıçak konulmaz, gerektiği takdirde yenileri konulur.



7

Bardakların Masadaki Yerleri

Bardakların Masadaki Yerleri

Bıçakların uç kısmına yani üst tarafına sağa doğru bardaklar dizilir. Bardaklar sağdan sola doğru, en büyüğünden küçüğüne doğru dizilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr