Havuz Suyu Diş Sağlığınızı Olumsuz Etkileyebilir!

Yaz mevsiminin gelmesi ile havuzlara olan ilgi de arttı. Serinlemek için girilen havuzlar, ağız ve diş sağlığınızı nasıl etkiler? Girdiğiniz suyun ph değeri ve temizliği elbette önemlidir. Peki havuz suları ağız sağlığımızı nasıl etkiler gelin birlikte bakalım.

13.07.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-11:30) Havuz Suyu Diş Sağlığınızı Olumsuz Etkileyebilir!

Havuzda vakit geçirecek olan kişilerin ağız ve diş sağlığına dikkat etmemeleri halinde diş problemleri yaşayabileceklerini belirten uzmanlar, yüzme havuzları için ideal pH değerinin, 7,2 ile 7,6 arası olması gerektiğini söylüyor.

DİŞ MİNESİ NASIL KORUNUR?

Havuz suyu pH’ın ideal değerlerin altında olduğu havuzlarda uzun süre antrenman yapan yüzücülerin dişlerinde erozyon (diş minesi aşınması) ortaya çıkarken, ideal değerin üstünde pH’a sahip olan havuzlarda sporcuların dişlerinde sarı-kahverengi renklenmeler görülebilmektedir.. Bu renklenmeler diş hekimleri tarafından diş yüzeyinden uzaklaştırılabileceği gibi genç yüzücülerin ve ailelerinin bu konuda bilgi sahibi olmaları da oldukça önemli. 

Dişteki film tabakasının ortadan kalkmaması adına diş fırçalama işlemini havuza girmeden evvel yapılmaması ve mümkün olduğunca asitli içeceklerden uzak durulması gerekiyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal