Diş Sağlığına İyi Gelen Yiyecekler

Diş sağlığının yediğimiz ve içtiğimiz besinlerle doğrudan ilgisi vardır. Peki güçlü ve sağlıklı dişlere sahip olmak için hangi besinleri tüketmeliyiz?

24.12.2018-16:23 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-16:26) Diş Sağlığına İyi Gelen Yiyecekler

Diş sağlığının yediğimiz ve içtiğimiz besinlerle doğrudan ilgisi vardır. Peki güçlü ve sağlıklı dişlere sahip olmak için hangi besinleri tüketmeliyiz? İşte o besinler!

KİVİ

C vitamini eksikliği diş etlerini hassaslaştırabilir ve bakterilere karşı daha dirençsizleştirebilir. Bu sorunu yaşamamak için yeterince c vitamini almalısınız. Bunun için kivi tüketebilirsiniz çünkü kivi diğer meyvelere oranla daha fazla c vitamini içerir.

KEREVİZ

Kereviz ekstra çiğnenmeyi gerektiren bir yiyecektir. Bu ekstradan tükürük salgılamayı sağlar, bu da çürüklere neden olan bakterileri etkisiz hale getirir.

YOĞURT

Kalsiyum açısından zengin olan yoğurdun dişlere çok fazla faydası bulunur. İçeriğindeki kalsiyum, periodontal rahatsızlığı olan kişilerde oluşmuş sallantılı ve gevşek dişleri iyileştirmede etkilidir. Ayrıca kalsiyum, diş kayıplarını önlemeye yardım eder.

ÇİLEK

Çilek dişlere ve diş etlerine oldukça faydalı bir besindir. Ayrıca diş taşlarından doğal yöntemle kurtulmayı sağlar.

KURU YEMİŞ

Kuru yemişler ve çekirdekler dişi kaplayarak bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturan doğal yağlar içerir. Bu yağlar diş minesinin güçlenmesine yardımcı olurken, çürümelere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal