Hamile Kadınlar Kırmızı Et Yiyebilir mi?

Hamile kadınlar için beslenme oldukça önemlidir. Protein kaynağı bir besin olan et daha da önem taşır. O nedenle etin yenip yenmeyeceği ve ne kadar yeneceği kritik bir konudur.

09.08.2019-15:39 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-15:35) Hamile Kadınlar Kırmızı Et Yiyebilir mi?

Hamile kadınların eti nasıl yediği bile önemlidir. Fazla protein miktarı bazı problemlere yol açarken azı da eksikliğe yol açabilir.

HAFTALIK TÜKETİMİ BELLİ

Besleyici değeri yüksek olan kırmızı et gebelik aşamasında her ne kadar yenmesi gereken bir besin olsa da yüksek oranda yağa da mevcuttur. Haliyle kırmızı etin gebeler için en ideal olanı dana etidir. Koyun ya da kuzuya göre daha az yağ barındıran dana eti ile bedenin eksik kalan besin değerlerini tamamlayabilirsiniz. Haftalık 2-4 gün arası 100-120 gram kadar tüketebileceğiniz kırmızı etin birçok faydası mevcuttur. Öteki besinlerden alabileceğiniz demirin daha rahat sindirilmesine destek olacaktır. B grubu vitamini açısından faydalıdır. Kansızlığın önleyerek kan yapıcı nitelği vardır. Çinko, demir ve protein açısından depodur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal