Deprem Korkusu Nasıl Yenilir? Deprem Korkusunu Yenmek İçin Neler Yapılır?

Yaşadığımız coğrafya nedeniyle deprem kuşağında yer alıyoruz. Tarihsel süreç içerisinde yüzlerce deprem geçirmiş olan Türkiye, buna bağlı psikolojik hastalıkların da ortaya çıkabildiği bir ülke olarak tanımlanabilir. Peki deprem korkusu nasıl atılır gelin birlikte bakalım.

25.07.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-10:43) Deprem Korkusu Nasıl Yenilir? Deprem Korkusunu Yenmek İçin Neler Yapılır?

Daha önce depreme tanık olan kişiler, ne yazık ki panik bozuklukları veya anksiyete gibi hastalıklar ile birlikte yaşıyor. Bunun neticesinde ise deprem korkusunu nasıl yenerim sorusu sık sorulan sorular arasında.

DEPREM KORKUSUNU YENMEK  

Deprem korkusu son derece normaldir. Yıkıcı ve ölüme varan neticeler doğuran deprem, doğal olarak paniğe ve stres bozukluklarına neden olur. Sıkça yaşanan doğa olayları içinde yüksek oranda yıkıcı olmasıyla bildiğimiz deprem, aslına bakılırsa önlem alındığı sürece ölümcül olmuyor. Temeli sağlam inşa edilen binalar neticesinde depremden korunmak mümkün.

DEPREM TESTİ YAPTIRIN

Yaşadığınız eve deprem adına güvenmeniz, deprem korkusunu yenmenize destek oluyor. Eğer oturduğunuz binanın sağlam olmadığına dair şüpheleriniz var ise bunun için binanızın deprem testi yapılmasını talep edebilirsiniz. Ayrıca sağlam olduğuna emin olduğunuz bir binaya da taşınabilirsiniz.

Deprem,  sizi mutlaka evinizde yakalayacak diye bir kural yok. İş yerinde, dışarıda veya arkadaşınızı ziyaret ettiğiniz anlarda da deprem yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlar önlem almak adına deprem konusunda bilinçlenmeniz gerekir.

Gerekirse çeşitli seminerlere katılım gösterebilir, deprem  eğitimi görebilirsiniz. Eğitim almanız ve bilinçlenmeniz, depreme karşı çok daha güçlü hissetmenizi sağlar. Ayrıca acil durumlarda stresinizi kontrol altına almayı öğrenmeniz de yine korku ile başa çıkmanızı kolaylaştıracaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal