Varislere Ne İyi Gelir?

Her iki kişiden birinde görülmekte olan varis, bireyin yaşı ilerledikçe görülme sıklığı artan bir damar rahatsızlığıdır. Varislere ne iyi gelir? Varis neden olur? Varis için kür tarifleri? Detaylar haberimizde...

25.07.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-14:50) Varislere Ne İyi Gelir?

Her iki kişiden birinde görülmekte olan varis, bireyin yaşı ilerledikçe görülme sıklığı artan bir damar rahatsızlığıdır. Varisin en sık belirtileri ise genellikle kılcal damarların görünür hale gelmesi, akşamları oluşan bacak ağrısı, ciltte kızarıklık, kaşıntı ve kuruluk, cilt altında oluşan kanamalar olarak sıralandırılabilir.

Varisin kadınlarda erkeklere oranla daha çok görülmesinin sebebi ise gebelik ve hormon ilacı kullanımıdır. Fakat pandemi döneminde iş yerlerinde çalışmaların durdurulması sonucunda evden çalışan erkeklerde ve eğitimlerine uzaktan devam eden öğrencilerde varisin görülme sıklığı hız kazandı. Pandemi koşulları damar rahatsızlıklarını artırırken buna bağlı olarak 20-25 yaş gençlerde de varis artışı gözlemlendi.

VARİSE NEDEN OLAN FAKTÖRLER NELERDİR?

- Hareketsiz yaşam

- Kilo artışı

- Gebelik

- Kalp ve solunum yetmezliği

- Genetik yatkınlık

VARİSE NE İYİ GELİR?

Varis, yalnızca kötü görüntüsünden değil verdiği ağrılardan da birçok kişinin üzerinde olumsuz etkiler bırakan bir hastalıktır. Bu olumsuz etkileri en aza indirgeyecek olan bitkiler son dönemlerde bu soruna sahip olan çoğu insanın başvurduğu en etkili yöntemlerden…


Ekinezya bitkisi varisli damarların neden olduğu ağrıları geçirmek için en etkili bitkilerden biridir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirir.

- Kan dolaşımını artıran ve cildi güzelleştiren guggul bitkisi de varisin neden olduğu kötü görünümü yok etmek için birebir…

- Atkuyruğu çayı varisli damarların ortadan kaldırılması için sıklıkla tüketilmelidir. Haftada en az 3 kez bu çayın içilmesi gerekmektedir.

- Atkestanesi ile varisli bölgeye kompres yapmak iyileştirici bir adımın öncüsüdür. Damar sağlığınızı olumlu yönde etkilerken bu mucizevi bitki ağrılarınızı dindirir.

- Ruskogenin denilen etkin maddeyi içeren çoban püskülü, damarlardaki şişkinliği ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur. 

VARİS KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Varisin tedavisi için uygulanması gereken kürü şu şekilde hazırlayabilirsiniz:

- 20 adet at kestanesi 

- 2 litre saf zeytinyağı

Varis kürünün hazırlanışı; 20 adet at kestanesini soyduktan sonra blenderden geçirerek toz haline getirin. Sonrasında at kestanelerini zeytinyağının içine koyun ve bir hafta bekletin. Dinlendirdiğiniz bu bitkisel karışımı varisli bölgeye hafifçe aşağıdan yukarıya olacak şekilde masaj yaparak sürün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal