10 soruda hastanede "Onaylı Randevu" dönemi! İşte detaylar...

Hastanelere ve sağlık hizmetlerine zamanın daha verimli kullanılmasını sağlayacak olan Onaylı Randevu Sistemi, 13 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlayacak. İşte yeni sistemle ilgili merak edilen 10 soru ve cevapları...

10.05.2024-13:37 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-13:37) 10 soruda hastanede "Onaylı Randevu" dönemi! İşte detaylar...

Hastanelere ve sağlık hizmetlerine zamanın daha verimli kullanılmasını sağlayacak olan Onaylı Randevu Sistemi, 13 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlayacak. İşte yeni sistemle ilgili merak edilen 10 soru ve cevapları:

1. "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek?

- Onaylı Randevu Sistemi, randevuların iptal edilmesi durumunda boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayacak bir sistemdir. Uygulama, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

2. Sistem üzerinden randevu alan kişilerin, randevu saatine uyacağına ilişkin onay vermesi gerekiyor mu?

- Evet, randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. Onay işlemi "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve "ALO 182" çağrı merkezi üzerinden yapılabilir.

3. Onay verilen randevu iptal edilebilecek mi?

- Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.

4. Sistem üzerinden randevu alan ancak onaylamayan kişilere ilişkin süreç nasıl yürütülecek?

- Randevu tarihinden önceki gün son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu sistem tarafından iptal edilecek.

5. Onaylanan randevuya gidilmezse herhangi bir kısıtlama uygulanacak mı?

- Evet, randevusunu onaylamış ancak gitmemiş kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Ancak bu kişiler, Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecekler.

6. Randevusunu onaylamayan ya da iptal etmeyen kişiler, ertesi gün başvuruda bulunduğu hastaneden hizmet alabilecek mi?

- Hayır, randevusunu onaylamamış veya iptal etmemiş kişilerin randevuları otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kişi tekrar randevu alabilecek veya sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek.

7. Tüm randevular için onay zorunlu olacak mı?

 - Üç gün ve daha sonrası için alınan tüm randevular için onay zorunluluğu bulunacak. Ancak muayene tarihinden önceki iki gün içerisinde alınan randevular otomatik olarak onaylanmış sayılacak.

8. Onaylı randevu sisteminden muaf olan gruplar var mı?

- Evet, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu uygulamadan muaf tutulacaklar ve her zaman randevu alabilecekler.

9. Hastaneden randevusu olan ancak gitmeyen kişiler için nasıl bir işleyiş olacak?

 - Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin randevuları iptal edilecek ve aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Ancak bu kişiler sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecekler.

10. Randevusunu onaylamamış kişilerin iptal edilen randevuları ne olacak?

- Otomatik olarak iptal edilen randevular, öncelikli olarak talepte bulunan kişilere verilecek ve saat 20.00'den sonra randevu alabilecekler.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal