Göz kanlanması neden olur, göz kanlanmasına ne iyi gelir?

Günlük hayatta sık sık gözlerimizin kanlandığını görürüz. Peki göz kanlanması neden olur? Göz kanlanmasına ne iyi gelir? İşte detaylar…

25.07.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-15:42)

Gözün kırmızı damarlarının ortaya çıktığı yorgunluk belirtisi göz kanlanması bazen göz ağrılarına da sebep olur. Halk arasında göze kan oturmak olarak da ifade edilen kanlanma bazı şekillerde tedavi edilir. Peki göz kanlanması neden olur? Göz kanlanmasına ne iyi gelir? sizin için araştırdık.

Göz kanlanması nedir?

Bilimsel olarak akut glokom ya da konjonktivit diye isimlendirilen göz kanlanması, gözdeki kılcal damarların normalden fazla genişleyerek kan toplamasıdır. Bu kan toplanması arttığında ise göz kırmızıya döner.

Göz kanlanması neden olur?

-Uzun vakit uykusuz kalmak

-Alerjiler

-Göz kuruluğu

-Vitamin eksikliği

-Gözün iltihap kapması

-Kontakt lenslerin gece çıkarılmaması

-Alkollü içeçek içmek

Göz kanlanmasına ne iyi gelir?

Gözde oluşan kanlanmayı yok etmek için yapabileceğimiz doğal işlemler;

Aleo Vera

Aloevera suyunu dondurup soğuk suyla karıştırın. Yumuşak bez ya da bir parça pamuk ile göze pansuman yaptıktan sonra ıslatıp gözünüzün üstüne koyun. Bu işlemle göz kapağınız dinlenir ve iltihaplanmayı önler.

Gül Suyu

Kanlanan göze gül suyu ile pansuman yapmak en sık kullanılan methodlardan biridir. Bu tedaviyi şu şekilde yapabilirsiniz; ilk olarak bir parça pamuğu gül suyu ile ıslatın. Sonrasında ıslanan pamuğu buzdolabında 15-20 dakika soğutup gözünüzün üstüne koyun ve 30 dakika o şekilde dinlendirin.

Bu tedaviden sonra uyumanız tavsiye edilir. Uyandığınızda kanlanma büyük oranda azalmış ya da gitmiş olacak.

Göz kanlanması neden olur?

Soğuk Su

Gözlerinizi ve göz etrafını sık sık soğuk suyla yıkayarak kan dolaşımını düzenleyebilirsiniz, böylece kanlanmayı azaltabilirsiniz.

Soğuk Kaşık

Bu tedavi işleminde kaşıkları buzdolabı ya da soğuk suyun içinde soğutmanın ardından göz kapağınızın üzerinde dinlendirebilirsiniz.

Patates

Patates tedavisi için güzelce yıkadığınız küçük bir patatesi kabuklarını soyup rendeleyin. Biraz suyunu sıkmanın ardından gözünüzü kapatıp göz kapağınızın üstüne bir yığın patates rendesi koyun ve yarım saat dinlendirin. Bu tedaviyi günde 2 kez kullanabilirsiniz.

GÖZ KANLANMASI BAŞ AĞRISI YAPAR MI?

Göz kanlanmasıyla ilgili en çok merak edilen sorulardan biriside, göz kanlanmasının baş ağrısına neden olup olmadığı. Birçok neden baş ağrısına neden olur. Göz kanlanması da baş ağrısına neden olan sebeplerden biridir. Gözde meydana gelen ve kanlanamaya neden olan problem her neyse baş ağrısı olarak ta kendini gösterebilir. Göz kanlanması yaşadığınız durumda başınızın ağrıyıp, ağrımadığını takip etmeli, doktorunuza bu belirtiden bahsetmelisiniz. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal