Bu Hastalık Aralıksız 1 Hafta Uyumaya Neden Oluyor!

Nadir görülen Kleine Levin Sendromu yani uyuyan güzel sendromu nedir? Belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde…

05.02.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-09:30) Bu Hastalık Aralıksız 1 Hafta Uyumaya Neden Oluyor!

Halk arasında uyuyan güzel sendromu olarak da bilinen Kleine Levin Sendromu nedir? Kimlerde görülür ve nasıl tedavi edilir. Merak ettiğiniz her şey haberimizin detaylarında…

KLEİNE-LEVİN (UYUYAN GÜZEL) SENDROMU NEDİR?

KLS (Uyuyan Güzel) Sendromu nadir görülen ve tekrar eden bir rahatsızlıktır. Çok karmaşık bir nörolojik bozukluk olan bu hastalık genel olarak ergenlikte ortaya çıkan bir nörolojik bozukluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazı vakalarda hastalar sadece yemek ve tuvalete gitmek için uyanmaktadır, ancak bu kişiler ihtiyaçlarını giderdikten hemen sonra tekrar uykuya dalmaktadır. Hastaların hiç uyanmadan bir hafta süreyle dahi uyuduğu bilinmektedir. Hastalar ağır uykularından uyandıklarında pek çok olumsuzlukla karşı karşıya kalmaktadır. Pek çok hasta dikkat eksikliği, ilgi sorunu, zaman karışıklığı ve şaşkınlık gibi durumlar yaşamaktadır.

KLS (UYUYAN GÜZEL) SENDROMU BELİRTİLERİ

KLS (Uyuyan Güzel) Sendromu tam olarak saptanamasa da ergenlik döneminde kırgınlık ve halsizlik gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır. Tıpkı gribe benzeyen belirtiler nedeniyle hastalar zor bir dönem geçirmektedir. Kırgınlık ve halsizlik nedeniyle uyumak isteyen hastalar birkaç gün hiç uyanmadan uyumaya devam etmektedir. Hastalığın en önemli özelliği ise kaç gün uyuyorsanız uyuyun uyandığında sanki bir gece uyumuş ve ertesi sabah uyanmış hissiyle kalkıyor olmanızdır. KLS (Uyuyan Güzel) Sendromu başlamadan önce hastalarda migrene benzer bir baş ağrısı söz konusu olmaktadır. KLS (Uyuyan Güzel) Sendromu atak halinde ortaya çıkmaktadır. Atak meydana geldiğinde neşeli ve konuşkan yapıya sahip hastalarda bile sessizleşme ve suskunlaşma ortaya çıkıyor. Hastalar atak geçirirken yaşadıklarını net bir şekilde ifade edememektedir. Daha sonra neler yaşadığını hatırlamayan KLS (Uyuyan Güzel) Sendromu hastaları uyuduğunda kapalı bir bilince sahip olmaktadır. Uyku sırasında hastalar yaşadığı hiçbir şeyi hatırlamamakta, onlar için karanlık ve gizemli bir süreç başlamaktadır.

KLS (UYUYAN GÜZEL) SENDROMU İLAÇ TEDAVİSİ

KLS (Uyuyan Güzel) Sendromu ile karşı karşıya kalan hastalara teşhis koyulamamaktadır. İlaç tedavisi KLS (Uyuyan Güzel) Sendromu için uygulanan bir tedavi yöntemi olup atakları azaltmaktadır. Atakların meydana gelmesini tetikleyen en önemli unsurlardan biri de strestir. Stres, üzüntü ve buhran iyileşen atakların tekrarlamasına ve nüksetmesine neden olmaktadır. Grip gibi enfeksiyon hastalıkları da KSL (Uyuyan Güzel) Sendromunu tetikleyen unsurlardan biridir. Bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla ataklar tekrar görülmeye başlar. Hastalar atak nedeniyle yerinden kalkmak istemez, kimseyle konuşmaz, evden çıkmaz ve sürekli uyumak ister. KLS (Uyuyan Güzel) Sendromu ilaç tedavisi sayesinde atakların etkisi önemli ölçüde azalmaktadır. İlaçlar tam olarak iyileşmeye katkı sağlayamasa da hastalar atak geçirirken ilacın etkisiyle tamamen kapalı bir bilince sahip olmamaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal