Ayak Kokusunu Gidermek İçin Çayla Yıkayın!

Kötü kokan ayaklar pek çok insan için maalesef günlük rutinin bir parçasıdır. Bazıları bunu ciddiye alsa da, bazılarıysa umursamaz. Neyse ki doktorlar birkaç ipucu ve yöntemle kronik ayak kokusunun giderilebileceğini söylüyorlar. Peki o yöntemler hangileri birlikte bakalım.

21.05.2019-13:30 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-13:17)

Ayak kokusundan kurtulmak için elbette öncelikle ayakkabılarınızın temiz ve havalandırılmış olması gerekmektedir. İşte ayak kokusundan kurtulmak için yapmanız gerekenler...

AYAKLARINIZI KURUTUP HAVALANDIRIN

Ayak kokusunun en yaygın sebebi ayakların (genelde terden) ıslaK olmasıdır. Ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı giymediğinizde ayaklarınızı düzenli olarak havalandırın.

NEM TUTMAYAN ÇORAPLAR GİYİN 

Özellikle ayakları kuru tutmak için tasarlanmış çoraplardan edinin. Gün boyunca çorapla ayakkabı giyiyor ve ayaklarınızı düzenli olarak havalandıramıyorsanız bu nem kontrol çoraplardan giymeniz mantıklı olur.

TUZLA YIKAYIN

Tuzlu su cildi kurutur o yüzden ayaklarınızı tuzlu suda yıkadığınızda ayaklarınızın nemini azaltabilirsiniz, bu hızlı kokma eğilimlerini en aza indirgeyecektir. Duş aldıktan sonra ayaklarınızı ılık tuzlu su solüsyonuna sokun. Durulamayın; sadece bir havluyla silip çorap giymeden evvel ayaklarınızın tamamen kurumuş olduğundan emin olun.

YEŞİL VE SİYAH ÇAYLA YIKAYIN

Ayaklarınızı sirkeyle yıkama fikri hoşunuza gitmediyse ama ayaklarınızı bir şeyle yıkamak isterseniz ayaklarınızı çaya sokmayı deneyebilirsiniz. Siyah çay en iyisi olsa da yeşil çay da oldukça işe yarar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal