Topuklu Ayakkabı Giyenler Bu Hastalığın Eşiğinde!

Daha şık görünmek için ayakları acıtıyor olsa da sürekli topuklu ayakkabı giyen kadınların sağlıklarını tehlikeye attıkları bilimsel olarak kanıtlandı. Uzmanlar haftada en az 5 gün topuklu ayakkabı giyen kadınların baldırlarında ağrılar oluştuğunu belirledi.

10.04.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-10:58) Topuklu Ayakkabı Giyenler Bu Hastalığın Eşiğinde!

Kadınların iş hayatında vazgeçemediği aksesuarlarından olan topuklu ayakkabılar, vücudun bazı bölgelerini deformasyona uğratıyor. Uzmanlar yüksek topuk ayakkabıların kadınların acı çekmesine yol açan bazı rahatsızlıklara neden olduğunu belirtiyor.

DÜZ TOPUK DA GİYMELİLER

İngiltere'deki Manchester Metropolitan Üniversitesi'nin yaşları 20 ila 50 arasında değişen 80 kadın üzerinde yaptığı araştırmaya göre iki sene boyunca haftanın beş günü topuklu ayakkabı giyen kadınların baldır kasları yüzde 13 oranında büzülüyor. Bu kadınlar tekrar düz taban ayakkabı giydiklerinde ise baldır kasları eski haline dönmeye çalışırken büyük acılar çekilmesine neden oluyor. Araştırmayı yürüten Profesör Marco Narici, "Topuklu ayakkabıda kasılan baldır kasları belli bir süreden sonra büzülmüyor. Kadınların acı çekmesine neden oluyor. Topuklu giyen kadınlar düzenli olarak ayakkabı değiştirerek düz topuklu giymeli ve düzenli egzersiz yapmalı” diye konuştu.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal