Ayak Baş Parmağında Kemik Çıkıntısı Neden Olur?

Kadınlarda daha sık görülen ayak baş parmağındaki çıkıntıların nedeni nedir? 30'lu yaşlarda görülen bu hastalığın sebebi olarak bilinen şeyler nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Gelin cevabına birlikte bakalım.

09.08.2019-12:46 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-12:31) Ayak Baş Parmağında Kemik Çıkıntısı Neden Olur?

Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ayak baş parmağındaki kemiğin çıkıntısı, Birinci tarak kemiğinin anormal bir biçimde yumuşak dokuların gerilmesi ve uzaması ile meydana gelir. Kemik dışarı doğru çıkıntı yaptıkça eklem şeklinde bozulmalar olur. Bu da ayakların taşıma özelliklerini olumsuz yönde etkiler. 

AYAK KEMİĞİ ÇIKINTISI BELİRTİLERİ NELERDİR?  

Bilim adı halluks valgus olarak bilinen hastalık genetiksel ve çevresel etkenlerden kaynaklı olarak ortaya çıkar. Dar ve yüksek topuk ayakkabıların yanında spor ayakkabıları dahi bu hastalığa neden olabilir. Bununla beraber ayak içe basma hastalığı da bu hastalığa sebep olabilir.

Eklemler gevşemeye başladıkça şiddeti artan bu hastalık zamanla dize kadar ağırlara sebep olabilir. İlerledikçe de yürüme bozukluğu gibi ciddi problemlere neden olur. Gözle görülebilir bir hastalık fakat bazen yavaş yavaş ilerlediğinden hemen fark edilmeyebilir. Tomografi ile tespit edilen bu çıkıntının şiddeti ultrasonla bakıldığında anlaşılır. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal