Rusya’dan İngiltere’ye sert uyarı: Ukrayna’ya birlik göndermek savaş ilanı anlamı taşır

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Yardımcısı Dmitriy Medvedev, İngiltere’nin Ukrayna’ya askeri birlik konuşlandırmasının Rusya’ya savaş ilan etmek olduğuna vurgu yaptı.

13.01.2024-10:37 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-17:47)

Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda İngiltere ile Ukrayna arasında yapılan güvenlik anlaşmasına tepki gösteren Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Ukrayna’nın Güney Rusya’daki Belgorod şehrine Batılı ülkelerden tedarik ettiği misket bombalarıyla saldırı düzenlediği söyledi.

Savaş ilanı anlamına gelir

AA’da yer verilen habere göre; Medvedev, İngilizlerin Ukrayna’ya askeri birlik konuşlandırmasının kendilerine savaş ilanı ettikleri anlamı taşıdığını vurguladı.

Rusya İngiltere

İngiltere ile Ukrayna’nın imzaladığı güvenlik anlaşması

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kiev'de gerçekleşen zirvede iki ülke arasında güvenlik alanında önemli bir anlaşma imzaladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'ne göre, bu anlaşma Ukrayna'nın uluslararası tanınmış sınırları içinde toprak bütünlüğünü koruma ve yeniden tesis etme, ekonomik yeniden yapılanma, vatandaşlarını koruma amacıyla kapsamlı yardım sağlama, Rusya'nın olası askeri tırmanışlarını önleme ve caydırma, Ukrayna'nın reform planlarına ve NATO uyumluluğuna destekle Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesini teşvik etme gibi kritik güvenlik taahhütlerini içeriyor.

Bu anlaşma kapsamında, 2024 yılında Ukrayna'ya 2,5 milyar sterlin daha destek sağlanacak ve Ukrayna'nın deniz filosunun gelişimine katkıda bulunulacak. Anlaşmanın geçerli olduğu on yıl boyunca Ukrayna'ya destek sunulmaya devam edilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal