Restoran ve Oteller İçin Tarih Belli Oldu

Normalleşme sürecinin ilk adımı bugün atılırken, AVM, kuaför, berber ve güzellik salonları kapılarını açtı. Gözler restoran ve otellere dönerken, konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

11.05.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-12:00) Restoran ve Oteller İçin Tarih Belli Oldu

Ülkemizde etkili olmaya devam eden coronavirüs salgınında son günlerde düşüş yaşanırken, bu kapsamda normalleşme adımları atılmaya başladı. Bugün, AVM, kuaför, berber ve güzellik salonları kapılarını tekrar açarken, gözler otel ve restoranlara çevrildi. Bu kapsamda hükümet, yeme-içme ve konaklama sektörü için de özel bir genelge hazırladı.

Sabah'ın haberine göre hijyen genelgesinin önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Yayımlanan hijyen genelgesi karşılayan restoren ve otellerin 27 Mayıs tarihinde faaliyete geçebileceği belirtildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı da hijyen çalışmalarını belgelendirebilmek, bu belgeyi uluslararası arenada sunmak amacıyla Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı'nı hazırladı. Yeme içme sektörüne de verilecek sertifikayı alan işletmeler bakanlığın sitesinden de duyurulacak.

Restoranların uyması gereken kriterler:

Masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arasında ise 60 cm mesafe bırakılacak.

Yemek masaları ve mobilyaları, masa üstü ekipmanlar her müşterinin ardından alkol bazlı ürünler ile temizlenecek.

Masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik, peçetelik yer alacak.

Mutfaklar temizlik protokolüne sahip olacak düzenli kayıt altına alınacak.

Gıda girdi kabul, hazırlık, işleme ve servis-sunum proses basamaklarına istinaden uygulanması gereken gıda güvenliği gereklilikleri tanımlanacak.

Her gün numuneler alınacak ve incelenecek. Personele koruyucu kıyafet verilecek ve her gün ateşi ölçülecek.

"MEKTUBU TÜM ÜLKELERE GÖNDERİYORUZ"

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy coronavirüsten etkilenen turizim sektöründe normalleşme yolunda atılacak adımları aktardı. Açıklamada bulunan Ersoy, "Dışişleri Bakanımızla bir niyet mektubu hazırladık, bu niyet mektubunda bir davet içeriyor. O ülkenin vatandaşına yurt dışına çıkış izni verecek olan ilgili kurumlara gönderiyoruz bu mektubu. Sağlık altyapımızın detaylarını yazdık, hastane kapasitelerimizi yazdık, ambulans sayılarımız, ventilatör sayılarımız. Bu mektubu bütün ülkelere bu sabahtan itibaren gönderiyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal