Türkiye'nin Turizm Planı Hazır

Son dönemlerde en çok tartışılan konulardan biri de Türkiye’nin turizm alanındaki normalleşme süreci oluyor. Bu kapsamda sektörler eylem planlarını yaptı ve cari açığın ilacı olan turizm sektörü de kendi yol haritasını planladı.

05.05.2020-18:27 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-18:21) Türkiye'nin Turizm Planı Hazır
Yeni plana göre tüm transfer araçlarında dezenfektanlar bulunacak, araçların yan koltukları da boş kalacak.

MAKSİMUM YÜZDE 60 DOLU OLACAK

Otellere maksimum yüzde 60 doluluk izni kabul edilecek. Otele gelen turiste eğer maskesi yoksa maske verilecek. Turistlerin otel girişinde ateşi kontrol edilecek. Resepsiyona sosyal mesafe çizgileri eklenecek. Lobiden katlara, asansörden koridorlara ulaşılabilirliği kolaylaştırmak için otelin çeşitli yerlerine de dezenfektanlar koyulacak.

ODALAR 12 SAAT BOŞ BIRAKILACAK

Odalardaki su ısıtıcıları, televizyon ve klima kumandaları turist otelden ayrıldığında dezenfektan ile temizlenecek. Odalar 12 saat boş kalacak. Oda temizliğinde görevli personel çalışırken kişisel koruyucu malzeme kullanılacak.

OTELLERE CAM BÜFE GELİYOR

Restoran-kafe girişinde olası yığılmalar dikkate alınarak sosyal mesafe aralığı işaretlenecek, masalar arasına ise en az 1.5 metre mesafe koyulacak. Her şey dahil sistemiyle çalışan otellerde açık büfedeki yiyeceklerin sunumları otel personeli tarafından gerçekleşecek.

Yiyecekler ise öksürük, hapşırma riskine karşı cam bir panelde kapalı olarak temin edilecek.

PLAJDA SOSYAL MESAFE KORUNACAK

Yüzme havuzu, şezlonglar ve oturma alanlarında da sosyal mesafe kuralları uyum sağlanacak.

KARANTİNA ALANI OLUŞTURULACAK

Ayrıca otellerde acil durumlar için de karantina alanları alınacak. Gelen turistte ateş, öksürük gibi riskli durumlar görülmesi haline karantina altına alınacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal