Peskov: Türkiye Kendini Güvende Hissediyor!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi’de yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

30.09.2021-16:02 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-16:49) Peskov: Türkiye Kendini Güvende Hissediyor!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Soçi’de gerçekleşen zirvede, İdlib bölgesinde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığını dile getirdi. Bölgenin istikrara kavuşması için mutabakat sağlanan geçmiş anlaşmaların uygulamaya geçilmesinin önemine işaret eden Peskov, geçmiş anlaşmalara olan bağlılığın zirvede teyit edildiğini ifade etti.

İki liderin de Suriye konusundaki detaylıca fikir alışverişinde bulunduğunu belirten Peskov, Karabağ, Libya ve Afganistan’daki gelişmelerin de masaya yatırıldığını söyledi. Kremlin Sözcüsü Peskov, ‘Rus tarafı, tarafların sınırların belirlenmesi ve ulaşım altyapısının geliştirilmesi konularında uzlaşmacı çözümler araması gerektiğini vurguladı.’ İfadelerine yer verdi.

PESKOV: TÜRKİYE, MEVCUT ALT YAPISI SAYESİNDE ENERJİ PİYASALARINDAKİ DALGALANMALARA KARŞI KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDİYOR

Zirvede baş başa görüşen Putin ve Erdoğan’ın doğal gaz ile ilgili sevkiyat konusunun ve ilgili diğer çalışmaların müzakere edildiğinin altını çizen Peskov, ‘Putin, Türk yönetiminin TürkAkım projesi konusunda zamanında alınan etkili kararlarını çok takdir etti. Kararlar hızlı alındı, her şey zamanında, çok hızlı şekilde uygulandı.’ şeklinde ifade etti.

Basına konuşan Peskov, Avrupa’da doğalgaz ve akaryakıt piyasalarında fiyatların artış gösterdiği bu dönemde, Türkiye’nin mevcut altyapısı sayesinde enerji piyasalarındaki dalgalanmalara karşı kendini güvende hissettiğini ifade etti.

İki liderin gündeminde, askeri alanda yoğunlaşan işbirliğinin sürdürülmesi ve S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin devam eden sürecin genişletilmesi konuların yer aldığını belirten Peskov, ‘S-400’ün bazı parçalarının Türkiye’de üretilmesi ihtimali görüşüldü.’ Dedi.

Soçi Zirvesi

RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ HAVACILIK VE UZAY ARAŞTIRMALARINI DA KAPSAYACAK ŞEKİLDE GENİŞLİYOR

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almasının ardından, ABD’nin Türkiye’yi F-35 savaş uçağı programından dışladığını hatırlatan Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya ve Türkiye arasında havacılık alanında da iş birliğinin gündeme alındığını belirtti. 

Kremlin Sözcüsü açıklamalarına, ‘Putin ve Erdoğan, iki ülkenin gündeminde olan büyük projeleri de ele aldı. Öncelikle, Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünite inşasının sürdürülmesi ve sonlandırılması konusu görüşüldü. Yeni ünitelerin inşası ve Türkiye'de gelişmekte olan barışçıl atom enerjisi sektöründeki iş birliğimiz açısından genel olarak yapılması gerekenler hakkında konuşuldu.’ diyerek devam etti.

Soçi Zirvesi

PESKOV: TÜRK KOZMONOT HAZIRLIĞI PROJESİNİ PUTİN GÜNDEME GETİRDİ

Açıklamanın devamında, iki liderin uzay alanında da işbirliklerini genişleteceğini belirten Peskov, ‘Türk kozmonot hazırlığı’ konusunun da zirvede gündeme geldiğini ve bu konunun Putin tarafından açıldığını belirtti. 

Bunların yanı sıra görüşmede, koronavirüse karşı geliştirilen aşıların da konuşulduğunu dile getiren Peskov, iki liderin de açılama çalışmalarının önemine vurgu yaptığını aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal