Papara hesap kiralamak yasal mı? Hesap kiralama cezası ne kadar?

Türkiye'de çokça kullanılan para transfer ağı olarak bilinen Papara üzerinden son zamanlarda yasal olmayan bazı işlerin yapıldığına dair haberler çıkmıştı. Bunun üzerine ise 'Parara hesap kiralamak yasal mı? Hesap kiralama cezasını ne kadar?' gibi sorular internette sıklıkla araştırılan konular arasında yer aldı.

24.05.2022-04:19 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-04:19) Papara hesap kiralamak yasal mı? Hesap kiralama cezası ne kadar?

Türkiye'de oldukça fazla kullanılan para transfer ağı olarak bilinen Papara hakkında son zamanlarda çıkan haberler doğrultusunda yasa dışı bazı işlemler için kullanıldığı haberleri çıkmıştı. Daha sonra ise herhangi bir işlem yapmadan sadece kendi papara hesaplarınızı başka insanlara kiraya vererek onlardan kira ücreti alınabileceği de viral hale gelerek yayılmaya başladı.

Artık insanlar hiçbir işlem yapmadan Papara hesabı oluşturarak, oluşturdukları hesapları kiraya veriyor ve herhangi bir yatırımları olmadan para kazanıyor. Tüm bunlar her ne kadar kolay para kazanma yöntemi gibi görünse de bu durumun altında tehlikeli gerçekler yatıyor.

Papara hesaplarınızı başkalarına kiralamamanızı tavsiye ederiz. Çünkü kiraya verdiğiniz bu hesaplar yasa dışı yollarda kullanılabilir ve sizde bu duruma aracılık yapmış olursunuz. Bunun anlaşılması durumunda hesabınızı kiraladığınızı anlatsanız, kanıtlasanız bile yine de suçlu olarak siz görüneceksiniz. Günümüzde kara para aklama yollarından biri olan başkalarının hesaplarını kullanarak paraların takip edilemeyecek halini sağlamaktır. Kendilerini gizlemek adına başkalarının adına olan hesapları kiralayarak onlara komisyon veriyor ve daha sonra esas kara parayı temize çekerek kendilerine aktarıyor. Tabi bu durum fark edildiği takdirde hesabınızı kiralamış olduğunuz kişinin sizin hesabınızdan yaptığı bu işlem siz yapmış gibi göründüğünden suçlu olarak da siz görüneceksiniz.

Papara hesap kiralama cezası ne kadar?

2022'de yasa dışı olan her şeyin bir cezası olduğu gibi Papara hesabı kiralamanın da cezası bulunmaktadır. Birçok kişi bu durumu normal para cezaları gibi düşünse de durum göründüğü kadar basit değildir. Kiralamış olduğunuz hesabınız üzerinden yapılan büyük para akışı fark edildiği takdirde yine ilk olarak suçlu durumuna düşecek kişi siz olursunuz.

Papara nedir

Papara nedir?

Papara, FinTech alanında faaliyette bulunan Türkiye merkezli bir elektronik para kuruluşudur. 2016 yılının Nisan'ında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan yetkili lisans alan şirket, yine 2016'nın Ağustos ayında faaliyetlerine başlamıştır. Kartları ise 16 Mart 2021 tarihinden bu yana BKM Express tarafından desteklemektedir. Papara ayrıca Mastercard, Visa ve Bankalararası Kart Merkezi üyesidir.

Yaklaşık olarak 9 milyon kullanıcıya sahip olan Papara, var olan özellikleri arasında yurt içi ve yurt dışında alışveriş yapma, döviz hesabı açma, para gönderme ve alma, harcadıkça promosyon ödemesi alma, fatura ödeme ve benzeri birçok özellik barındırmaktadır. 

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal