Tütün ikramiyesi nedir? Tütün ikramiyesi kimlere ödenir? Gazilerin tütün ikramiyesi ne demektir? Tütün ikramiyesi hakkında detaylı bilgiler

İnternet üzerinden sıkça araştırılan konulardan biri de tütün ikramiyesi oldu. Peki tütün ikramiyesi nedir? Tütün ikramiyesi kimlere verilir? Tütün ikramiyesi nasıl hesaplanabilir? Tüm detaylar haberimizde.

24.05.2022-03:28 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-03:28) Tütün ikramiyesi nedir? Tütün ikramiyesi kimlere ödenir? Gazilerin tütün ikramiyesi ne demektir? Tütün ikramiyesi hakkında detaylı bilgiler

Son zamanlarda sıkça araştırılan ve merak edilen konulardan biri de tütün ikramiyesi. Sık sık duyulan tütün ikramiyesi ile ilgili birçok soru yanıt arıyor. Peki tütün ikramiyesi ne demektir? Tütün ikramiyesi nasıl hesaplanır? Tütün ikramiyesi nasıl alınır? Tütün ikramiyesi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tütün ikramiyesi nedir

Tütün ikramiyesi gazi veya şehit eşlerine yetim çocuklarına yapılan bir ödemedir. Tütün ikramiyesi adıyla pek bağlantı taşımasa da şehit ve gazilerin birinci dereceden yakınlarına destek amaçlı bir ödenek sistemidir. Tütün ikramiyesi gazilere, şehit eşleri ve çocuklarına, devlet için olağanüstü durumlarda mücadele ederken yaralanan ya da ölenlerin yakınlarına, görev başındayken ölen ya da yaralananlara, silahlı kuvvetlerde görev esnasında yaralanan ya da ölenlere ve asayişi sağlayabilmek için çaba gösterirken yaralanan veya ölenlere tütün ikramiyesi verilir.

Tütün İkramiyesi Nedir

Tütün ikramiyesi ne kadar

Tütün ikramiyesi ödeneği için belli sınıflandırmalar vardır. Şehit eşi veya çocuklarına eşit şekilde ödenmektedir. Ödemeler yakınlık derecesine göre şu şekilde belirlenmiştir; birinci derece yakına 40 bin TL, ikinci derece yakına 36 bin TL, üçüncü derece yakına 31 bin TL, dördüncü derece yakına 28 bin TL, beşinci derece yakına 25 bin TL, altıncı derece yakına 22 bin TL ödenek sağlanır.

Tütün ikramiyesi ne zaman verilmektedir

Tütün ikramiyesi alabilen vatandaşlar devlet tarafından tespit edilmektedir. Bu nedenle herhangi bir başvuru yapılmaz. Sosyal Güvenlik Kurumu sene içinde bir kere yıl içindeki ilk 3 ayda ödemeyi vatandaşların hesabına gönderir.

Tütün ikramiyesi hangi durumlarda kesilir

Tütün ikramiyesi kişilerin evlenmesi, işe başlaması, mezun olması ve yaşı geçmesi durumlarında kesilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu'na kalan ödemeyi toplu şekilde almak için müracaat edilebilir. SGK gerekli şartları sunmaktadır. Eğer ödemeyi alan kişi vefat ederse ödemeler varislerine bildirilmektedir ve ödeme onlara yapılır.

Tütün ikramiyesi nasıl hesaplanmaktadır

Tütün ikramiyesi gazilik derecesine göre ve ay farkına göre hesaplanır. Ay farkları 12ye bölünür ve elde edilen rakam kamu personellerine ödenen aylıklara uygulanacağı düşünülen katsayı ile çarpılarak elde edilen rakam ikramiyenin tutarını belirler. Dereceye göre ödenecek tutar değişir.

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal