Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Kavşak Nedir

kavşak nedir kontrolsüz kavşak nedir kavşak çeşitleri trafik nedir kavşak türleri işte kavşakla ilgili aranan tüm bilgiler yazımızda.

16.05.2018-15:52 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-15:49) Kavşak Nedir

Araba kullanmanın belli başlı kuralları vardır ki bunu herkes bilir. Bu kuralları öğrendikten sonrada gerekli şartlar sağlanır ve hemen sonrasında sınavlara girilip sürücü belgeleri alınır. Sürücü belgesi almaya hak kazanan araba sahipleri yollarda da bazı kurallara hakim olmalıdır. Yol kurallarının yanında da yol bilgisi çok önemlidir.

KAVŞAK NEDİR

Yollarında belirli bölümlerinde belirli isimler vardır, bunlardan biride kavşaktır.  Peki nedir bu kavşak biraz anlatalım.

Kavşak iki ya da daha fazla yolun birleşmesi sonucu ortaya çıkan alanlara verilen isimdir. Kavşaklar hemen hemen her yerde meydana gelebilir. Özellikle büyük şehirlerin yollarında çok sayıda kavşak vardır.

KONTROLSÜZ KAVŞAK NEDİR

Kontrolsüz kavşak şu anlama gelmektedir. İlerde kavşak görüldüğü zaman yol hakkının sağdan gelen araçta olduğu ifade edilir bulunduğunuz mevkii de yavaşlamanız ve gerekirse duraklamanız gerekir işte bu gibi durumlara kontrolsüz kavşak denir.

KAVŞAK TÜRLERİ

Şu anda bilindiği üzere iki tür kavşak türü vardır bunlardan biri hemzemin kavşak diğeri de köprülü kavşak.

Hemzemin Kavşak

Hemzemin kavşaklar adından da anlaşılacağı gibi birbirleri ile kesişen yolların aynı zemin üzerinde birleştiği kavşaklardır. Bu kavşak türlerinde dikkat edilmesi gereken trafik kuralları vardır. En çok kazalar hemzemin kavşaklarda meydana gelmektedir.

Köprülü Kavşak

Bu kavşak türü çok yaygın değildir bazı yerlerde ihtiyaç dahilinde yapılır. Hemzemin kavşaklarda sağdan ve soldan gelen araçlar aynı kavşak üzerinde hareket ederkenköprülü kavşaklarda yollara bağlı olan köprüler sayesinde dağılım yapılır. Köprülü kavşaklarda farklı yönlerden gelen araçların çarpışması söz konusu değildir.

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;