Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Şerit Nedir

Şerit nedir trafikte şerit nedir anayol nedir trafikte bölünmüş yol nedir tali yol nedir. İşte şerit hakkında bilmeniz gerekenler.

16.05.2018-15:11 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-15:11) Şerit Nedir

Eğer bir yerlere sürekli olarak hızlı gitmeniz gerekiyorsa sizin de araba kullandığınızı söylemek yanlış olmaz. Araba kullanmanın da bazı kuralları vardır. Bu kuralların çoğu Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından konulmuştur ve tüm sürücülerin bu kurallara uyması mecburidir.

ŞERİT NEDİR

Araba kullanmaya karar vermenizin ardından ehliyet sınavı için hazırlanırsınız ve hemen sonrasında da ehliyet sınavına girip araba kullanmak için gerekli olan sürücü belgesini temin etmiş olursunuz. Yola ilk çıktığınızda yolda çizgilerin olduğunu fark edersiniz işte bu çizgilerle bölünmüş yolda ki her bir çizginin arasındaki bölüme şerit ismi verilir. Şeritler ne işe yarar diye bir soru sorarsanız hemen cevabını verelim

ŞERİT NE İŞE YARAR

Araba kullanırken sizin belirli bir çizgide zik zak çizmeden gitmenizi sağlar. Eğer şerit içinde kalırsanız böylece arkadan gelen araçlarda size göre çok daha rahat konum alabilir. Çünkü insan gözü dümdüz bir yolda çizgiler olmaması durumunda yolun kendisine göre olan çizgisini belirleyemez. Hekes hayal gücü ile bir çizgi belirlemeye kalkarsa da herkesin belirlediği çizgi aynı olmayacağı için yine sorunlara neden olacaktır. Bu sebeple şeritleri yolun güzergahında ilerleyen arabalar için seyir çizgisi sağlar ve yolun akıcılığının devamlılığı bu şekilde sağlanmış olunur.

Öte yandan geceleri de şeritler büyük önem taşırlar. Şeritlerin çizildiği fosforlu boya sayesinde geceleri karanlık yollarda yolun ne yöne doğru ilerlediği ve yolun durumu sürücüler tarafından görülebilir hale gelir.

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;