İkinci El Araba Satışında Kapora Dolandırıcılarına Dikkat

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, internet üzerinden ikinci el araba satışında kapora isteyenlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

11.04.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-12:28)  İkinci El Araba Satışında Kapora Dolandırıcılarına Dikkat

İkinci el araç piyasasında internet üzerinden yapılan ticaretin her geçen gün arttığına altını çizen Erkoç, buna bağlı olarak internet hilekarlığının da artarak devam ettiğini belirtti.

İNTERNETTEN İKİNCİ EL ARABA SATIŞINDA DOLANDIRICILARA DİKKAT
Dolandırıcıların internette araçları varolan piyasanın altında göstererek satmaya çalıştıklarını söyleyen Erkoç, "Hilekarlar, internette değerinin altında satış ilanı verdikleri araçlar için kapora istiyorlar ancak araç alıcıları parayı hesaplarına gönderdikten sonra satıcı görünümlü dolandırıcıya ulaşamıyorlar. Vatandaşlarımız, internetten yapacakları alışverişte dikkatli olsunlar, sorgulamadan, güvenmeden kimseye kapora vermesinler, satın alacakları araçları mutlaka görsünler." şeklinde konuştu.Kapora dolandırıcılığının haricinde vatandaşların kilometresiyle oynanmış ve ciddi hasarları olan araçları ederinden çok daha pahalıya alarak mağduriyet yaşadığına dikkati çeken Erkoç, bu olumsuzluklarının önüne geçmek için araç almak isteyenlerin çok dikkatli olmalarını ve güvenilir yerlerden bu alışverişi yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. federasyon ve üye derneklerin bulunduğu oto ticaret merkezlerinden alınan araçlarla ilgili bir yanlışık olduğunda müdahale şanslarının olacağını söyleyen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, " Buralardan alınan araçlara güvence veririm" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ EL ARABADA HEDEF 8 MİLYON
Erkoç, ikinci el otomobil piyasasında satışların geçen yıl 5 milyonu aştığını, toplam araç satışlarının ise 7,5 milyona gördüğünü söyledi.
Bu sene satışların otomobilde 6 milyona çıkmasını, toplamda ise 8 milyonu aşmasını beklediklerini vurgulayan Erkoç, "İkinci el araçla ilgili düzenlemelerin piyasaya olumlu yansımalarının devam edeceğini düşünüyoruz. Dövizdeki kur farkı nedeniyle sıfır araçlara talep azaldı. İkinci el ile sıfır araç arasındaki fiyat farkı arttı. Bu durum ikinci el araç piyasasına olumlu yansıyor. Piyasa canlanacak" şeklinde konuştu.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal