Dünyanın En İyi Otoyolları Sıralaması Belli Oldu

Dünya Ekonomik Forumu'nın açıkladığı verilere göre Türkiye 137 ülke arasında en iyi yollara sahip olan 30'uncu ülke oldu.

19.06.2018-11:35 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-11:22) Dünyanın En İyi Otoyolları Sıralaması Belli Oldu

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) bilgilerine göre 137 ülke baz alınarak düzenlenen raporda Türkiye'nin en kaliteli otoyollara sahip 30'uncu ülke olduğu tespit edildi.

Medya takibinin önemli ajansı Ajans Press, dünyadaki otoyol kalitelerine dönük gerçekleştirilen araştırmayı inceledi. Ajans Press'in Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) bilgilerinin haricinde medya yansımalarından da aktardığı verilere göre, Türkiye 137 ülke içinde en kaliteli otoyollara sahip 30'uncu ülke oldu. Listenin 30'uncu basamağında olan Türkiye'nin en yakın rakipleri ise; Afrika ülkeleri olan Namibya ve Ruanda olarak tespit edildi. Bunun haricinde Türkiye'nin; Umman, Hırvatistan, Şili, Ekvator ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi devletlerin gerisinde olduğu tespit edildi.

LİSTENİN İLK SIRASINDA BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ VAR

Ajans Press ve PRNet'in mesele ile alakalı medyada yaptığı incelemede otoyollar ile alakalı medyaya yansıyan haber sayıları belli oldu. 2017-2018 seneleri içinde yazılı basına 13 bin 638 haber yansıması belirlenirken, basına yansıyan haberlerde otoyolların en fazla geçiş paralarının tartışma hususu olduğu tespit edildi. Raporda, dünyanın en iyi kara taşıma ağının da Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait olduğu tespit edildi. 6,4 puan ile listenin ilk sırasına oturan Birleşik Arap Emirlikleri'ni, 6,3 puanla Singapur ikinci sıradan, Singapur ile aynı puanı alan İsviçre'de üçüncü sıradan, 6,2 puanla da Hong Kong dördüncü sıradan izledi. Beşinci sırada olan ülke ise 6,1 puanla Hollanda oldu.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal