Osmanlı Subayı Filmi Nerede Çekilmiştir?

Osmanlı subayı filmi nerede çekilmiştir? Sorusu, Türkiye ve Avrupa’da çekilmiştir diyebiliriz. 1915 yıllarını anlatan film, o yıllarda gerçekleşen 1. Dünya Savaşı sıralarına dayanmaktadır.

16.07.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-12:05) Osmanlı Subayı Filmi Nerede Çekilmiştir?

Osmanlı subayı, Türk Amerikan ortak yapımı bir filmdir. 2016 yılında yapılmıştır, seyirciyle ilk buluştuğu tarih ise 19 Mayıs 2017’dir. Yönetmen Joseph Ruhen’dir. Yapımcıları; Serdar Öğretici, Yusuf Esenkal, Stephen Brown, Alinur Velidedeoğlu, Güneş Çelikcan, Merve Zorludur. Oyuncuları; Michiel Huisman, Heral Hilmarsdottir, Ben Kingsley, josh Hartnett, Haluk Bilginer, Selçuk Yöntem ve Murat Sever’dir. Senaryosu, jeff Stockwell’e aittir. Anadolu’ya bakıldığında Osmanlı Devleti hakimdi ama o yıllarda çokta iyi gitmeyen bir devlet ve birçok şeye göğüs germek zorunda kalan bir anlatımı sergilemektedir.

Osmanlı Subayı filmi bir saat 46 dakika süren, dram, tarihi, romantik tarzında olan bir filmdir. Filmde biraz aşk, biraz aksiyon biraz tarih ve o yıllarda yaşanan savaş serüvenini görmekteyiz. Başrollerinde yer alan Michiel Huisman, filmde ise İsmail adında bir Osmanlı subayını canlandırmıştır ve oyuncuyu daha önce Game Of Thrones dizisinden tanımıştık. İrlandalı güzel oyuncu Heral Hirmarsdottir filmdeki adı ile Lillie Amerikalı ve Amerika’daki haksızlıklara dayanamayıp Anadolu’ya hakkını aramaya, adaleti bulmaya gelen idealist bir hemşireyi canlandırır.

Anadolu’ya geldikten sonra bir Osmanlı subayı olan İsmail ile tanışarak birbirlerine aşık olurlar ve bu aşklarını sürdürmeye çalışırlar tüm zorluklara rağmen, savaşın ortasında çıkan engeller izleyicileri ekrana kitlenmesine neden olmuştur. Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem, Türk sinemasında isimlerinin tüm dünyaya duyurmuş olmaları, saygıları ve yaptıkları işin hakkını vermeleriyle bilinirler ve bu filmde kesinlikle çok renk katmışlardır.

Osmanlı Subayı Filminin Konusu

Osmanlı Subayı Filminin Konusu, 1. Dünya Savaşı sırasında Amerikalı Lillie ile Osmanlı imparatorluğunda görevli subay olan İsmail ile aşk dolu macerasını tarihsel olaylar etrafında sunmaktadır. Lillie çok idealist bir kızdır, haksızlık adaletsizlik onu ülkesini terk edecek kadar sinirlendirmiştir, aslında bu yapısıyla İsmail’in gözünde farklı bir yere sahip olmuştur. Filmde, tarih anlatımını oldukça görmekteyiz, seyirciye o yıllarda neler yaşandığını kısa kısa bilgilendirici yapısı vardır. Lillie Amerika’da iken doktor arkadaşının ona Anadolu’yu anlatması onun çok dikkatini çekmiştir ve etkilenerek iyice ülkesini terk etmesine neden olmuştur.

Osmanlı Subayı, bazı noktalarda eleştirilere tutulmuştur, Filmde Türk oyuncuların Türkçe konuşmaması, kötü bir Türkçe kullanılması en azından dublaj yapılabilirdi gibi eleştirilere yol açmıştır. Başrolde ki subay İsmail özellikle Türkçesi çok fazla eleştirilere neden olmuştur. Ayrıca Amerikalı doktor ile Osmanlı Subayının tartıştığı sahnede Amerika Bayrağının görülmesi yine eleştiriler arasında olan konular olmuştur.

Osmanlı Subayı Filmi Nerede Çekilmiştir?

Osmanlı subayı filminin çekimleri, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da, bazı sahneler Nevşehir ilinin Kapadokya bölgesinde çekilmiştir. Kayseri, Niğde ve İstanbul şehirlerinde ve İstanbul şehrinde bulunan Rüstem Paşa Cami’de çekimleri olmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal