Okulların açıldığı gün toplu taşıma günü ücretsiz mi 2023? Pazartesi günü İETT, metrobüs, Marmaray bedava mı?

Milyonlarca öğrenci uzun bir yaz tatilinin ardından 11 Eylül 2023 Pazartesi günü yeni eğitim öğretim dönemi için okullarına gidecek. İlk ders zilinin çalması sebebiyle velilerde ve çocuklarda heyecan katlanarak artarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) toplu taşıma hakkında hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Peki Okulların açıldığı gün toplu taşıma günü ücretsiz mi 2023? Pazartesi günü İETT, metrobüs, Marmaray bedava mı? İşte detaylar…

09.09.2023-17:14 - (Son Güncelleme: 09.09.2023-17:14)

Okulların açılacağı gün olan 11 Eylül 2023 Pazartesi günü toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı konusunda araştırmalar devam ederken konu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) açıklama yapıldı. Milyonlarca öğrenci Pazartesi günü toplu taşıma ücretsiz mi? sorusunun yanıtı için arama motorlarına yöneldi. Peki Okulların açıldığı gün toplu taşıma günü ücretsiz mi 2023? Pazartesi günü İETT, metrobüs, Marmaray hangi saatlerde bedava olacak?

Okulların açıldığı gün toplu taşıma günü ücretsiz mi 2023?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise pazartesi 06.00 - 14.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacağını açıkladı. İBB'den yaptığı yazılı açıklama ise şöyle:

Toplu Taşıma Ücretsiz Mi

Okulların açıldığı gün İstanbul'da 06.00 - 14.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları (bilet entegrasyona dâhil olanlar) ücretsiz olurken, İSPARK ise okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

Sefer sayıları artırılacak

İETT, okulların açılmasından itibaren her gün bin 636 ek sefer yapacak. 130 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilmiş olurken, 109 bin aracın bu tedbirlerle trafikten çekilmesi hedefleniyor. Metro İstanbul da 375 ilave sefer planlıyor. Bu seferlerle 415 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor. Böylelikle 380 bin aracın İstanbul trafiğine çıkmaması bekleniyor.

Ayrıca okulların açılmasıyla birlikte ilk 2 gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat edecek. Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal